|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 19 Avg 2014 21:38 Naslov sporočila: |
|
|
Meni se pa kar zdi, da je brokoli, ki se še ni odločil, da bi pognal socvetja. Brstični ohrovt ima drugačne liste. Listna ploskev je boilj zaokrožena in gladka, z ravnim (ne valovitim) listnim robom, listni pecej pa gol, pa zarodni brstiči bi se pri tako veliki rastlini v pazduhah listov že morali videti. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
slavc
Pridružen/-a: 10.06. 2013, 13:35 Prispevkov: 203 Kraj: med Savama, 500mnm
|
Objavljeno: 20 Avg 2014 07:40 Naslov sporočila: Re: Čuden brokoli |
|
|
Bomo videli, kaj bo nastalo iz tega. Je pa problem, da imam tega kar kakšnih 30 komadov, pa vmes med temi rastlinami še kakšno papriko, kolerabo, jajčevec, ki ne morejo do svojega prostora pod soncem.
Dosedaj sem spodnje liste kar odtrgal, če je pa morda to brstični ohrovt, jih bom pa raje odrezal na par centimetrov. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
copatka
Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15 Prispevkov: 2254 Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m
|
Objavljeno: 21 Avg 2014 22:30 Naslov sporočila: |
|
|
Slavc, tudi mene že kar malo ogrožajo te kapusnice . Brokoli je ogromen, ampak vsaj da res lep pridelek. Brstični ohrovt je pa tako velik, da mi je skoraj zaprl pot ob vrtu . In tudi meni je obupalo kar nekaj rastlinic v njihovo bližini - prav tako paprika in jajčevec. Upam, da bo vsaj dosti ohrovtkov gor - zaenkrat lepo kaže . _________________ Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
slavc
Pridružen/-a: 10.06. 2013, 13:35 Prispevkov: 203 Kraj: med Savama, 500mnm
|
Objavljeno: 22 Avg 2014 08:44 Naslov sporočila: Re: Čuden brokoli |
|
|
Tokrat sem imel s seboj fotoaparat, morda se bo iz teh slik videlo kaj bolje;
Pred obdelavo in po obdelavi. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
originalnilist
Pridružen/-a: 30.06. 2013, 19:21 Prispevkov: 939 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: 22 Avg 2014 10:30 Naslov sporočila: |
|
|
Skoraj 100% sem da je brokoli, morda pa preveč pognojen, morda pa še bo.Mene je lani presenetila cvetača ki jo nisem populila samo zato ker mi je zmanjkako časa,kasneje v 2 tednih je naredila super glave |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 22 Avg 2014 14:17 Naslov sporočila: |
|
|
Evo, sva že dve. Slavc, če naredi glavice brokolija, dobiva na sreča nju jeseni z origoinalnilist vsaka eno, velja? (šalim se, al pa ne) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10 Prispevkov: 4557 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 05 Avg 2017 14:10 Naslov sporočila: |
|
|
Ali kdo shranjuje viške brokolija še kako drugače kot z zamrzovanjem? Se ga da kako ohranit v kozarcih, s kakšnim vlaganjem ali kaj podobnega? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
aladin
Pridružen/-a: 17.06. 2013, 20:14 Prispevkov: 953 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: 05 Avg 2017 22:51 Naslov sporočila: |
|
|
juglans bi ti rekel, da jih fermentiraj |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 06 Avg 2017 06:25 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi šlo, če bi naredila podobno, kot turšijo, četudi samo iz brokolija. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
figula
Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26 Prispevkov: 3112 Kraj: MS
|
Objavljeno: 06 Avg 2017 07:06 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi šlo tudi, če jih skušaš posušit - na drobno narezane.
Se ukvarjam z raziskavo razstrupljanja - mnogi pripravki so sestavljeni iz zelenjave v prahu: rabarbara v prahu, pesa v prahu, listi blitve v prahu, česen v prahu .... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 06 Avg 2017 08:07 Naslov sporočila: |
|
|
Gre pri tem za "kupljeni prah" ali ze za "prah domace izdelave" - verjetno gre za drugo moznost? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
figula
Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26 Prispevkov: 3112 Kraj: MS
|
Objavljeno: 06 Avg 2017 08:13 Naslov sporočila: |
|
|
Mravlja, gledam sestavine v pripravkih, ki so v prodaji (ene sorte plonkanje ).
Seveda če si te sestavine pridelaš in sprocesiraš sam .... je treba še kaj dodat ? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 06 Avg 2017 08:55 Naslov sporočila: |
|
|
Sicer ne razumem cisto, kaj "bi bilo treba se dodati". Predpostavljam, da si pridelala in "procesirala" sama.
"Pesa v prahu"... in ostalo nasteto mi je na "prvo zogo" nekaka "vesoljska hrana". Mi je pa istocasno vprasanje, kako "procesirati" recimo rdeco peso, da dobis prah.
Sem v neki fazi, ko bi se tega tudi sam lotil (pa ne samo rdece pese...) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 06 Avg 2017 09:06 Naslov sporočila: |
|
|
Liofilizacija, kar ni ravno postopek za domačo rabo. Je pa super. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10 Prispevkov: 4557 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 06 Avg 2017 09:08 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem. Z idejo o sušenju sem se tudi sama ukvarjala in je za poskus ena glava že nadrobljena. Za fermentacijo, khm, nimam poguma . S tole turšijo se bom pa zdaj ukvarjala, se mi sliši kar dobro in bom morda res poskusila. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Ostala zelenjava Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Naslednja
|
Stran 3 od 7 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|