Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Vlaganje večjih kumar

 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
knjigica



Pridružen/-a: 16.06. 2014, 13:05
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2014 22:10    Naslov sporočila: Vlaganje večjih kumar Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

že nekaj časa pasivno spremljam forum, zdaj, ko pa na vrtičku že vse veselo raste, imam nekaj kulinaričnih vprašanj za ozimnico.

Moje vprašanje je, če ima kdo že izkušnje z vlaganjem večjih kumar (v kosih), ne delikatesnih, kakšen je potem okus in koliko časa je shranek v redu (toliko kot delikatesne ali manj, ...).


Hvala vnaprej za nasvete in odgovore Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3117
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2014 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojlla
Ko smo bili še mladi in odraščajoči otroci sem kupila po 40 kg tistih micenih kumar. To je vse šlo za med. Danes pa tega ne gre veliko, skoraj nič bi rekla. Imam pa te solatne kumare in če je katera viška jo prerežem na 3 ali 4 dele in vsak del pa po dolžini na take trake, kot male kumare. To vložim kot delikatesne kumare. 2/3 vode, 1/3 kisa za vlaganje,sol, sladkor, šalotko in koperc. To pojemo prednostno.
lp
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
seba993



Pridružen/-a: 21.03. 2014, 14:09
Prispevkov: 862
Kraj: Spodnja Štajerska-Posavje-Bizeljsko

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2014 22:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko se tudi narežejo na kolobarje ali kockice.
_________________
LP seba993
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2014 22:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še en recept s sosednje strani. Vložene narezane kumarice
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tiana



Pridružen/-a: 04.03. 2014, 17:20
Prispevkov: 1109
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2015 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po zelo podobnem receptu, katerega link je prilepila Metuljc delava z mami vsako leto kumarično solato. Pozimi samo streseš iz kozarca in solata pripravljena, sedaj pa porabiva velike solatne kumare, ki jih je v izobilju.
Ena serija je nastajala včeraj, žal nisem uspela slikati končnega izdelka. Vmes je izgledalo pa takole:

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2015 17:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tiana, lahko zaupaš recept ?
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tiana



Pridružen/-a: 04.03. 2014, 17:20
Prispevkov: 1109
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2015 17:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

6 kg olupljenih, očiščenih in na tanko naribanih velikih solatnih kumar
4 dl kisa za vlaganje
2 dl olja
3 na tanko narezane čebule
4 na lističe narezane stroke česna
10 dag sladkorja
1 žlica gorčice
3-4 žlice soli
poper po okusu

Pri nas vse sestavine damo v eno veliko posodo in kuhamo. Ko zavre, pustimo vreti še 10 minut, sproti mešamo, nato pa nadevamo v očiščene kozarce za vlaganje, zapremo in ohladimo pod odejo.

Pride okoli 6-7 velikih kozarcev.

Verjetno je pri nas nekaj več tekočine kot v receptu, ki je v linku. Vidim ta pri tistem receptu posoljene kumare pustijo, da se odcedijo. Pač kakor komu paše. Če bo kdo sprobal različne verzije naj pove, kaj mu je bolj všeč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.