|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tajana
Pridružen/-a: 30.05. 2014, 18:35 Prispevkov: 1379 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: 08 Feb 2017 14:13 Naslov sporočila: Bučna rulada |
|
|
Bučna rulada
(iz februarskega srečanja ob kavici)
6 jajc
6 žlic sladkorja
1 žlica olja
80 g bučnih semen (zmletih v moko)
30 g sončničnih semen (zmletih v moko)
1/2 pecilnega praška
Za premaz: marmelada po izbiri (jaz sem uporabila domačo šipkovo) in kisla smetano (količina po želji)
Uporabimo lahko tudi samo bucna semena, potem teh zadostuje 100g.
Pečico vklopimo na 180 stopinj. dokler se pečica segreva, pripravimo testo. Najprej jajca penasto zmiksamo, postopoma dodajamo sladkor,olje in nazadnje se mleta semena in pecilni prašek. Pekac obložimo s peki papirjem in nanj zlijemo testo. Testo s kuhalnico dobro premešamo preden ga začnemo zlivati na pekac, ker je moka iz semen težka in se hitro sesede na dno posode in potem ni enakomerno porazdeljena.
Pečemo 12-15 minut. V tem casu si pripravimo kos alu folije in mokro krpo. Na pult položimo kos alufolije, na njo mokro kuhinjsko krpo in na njo preložimo pečeno rulado z peki papirjem vred. Še vročo rulado na rahlo zavijemo skupaj s peki papirjem, nato jo ovijemo z mokro krpo in nazadnje še v alu folijo. Rulado pustimo, da se ohladi. Ohlajeno previdno odvijemo, na tanko premažemo z marmelado in nato še z kislo smetano ter jo zarolamo nazaj v rulado. Tako zarolano rulado ponovno zavijemo v peki papir (kar v tisti, na katerem smo pekli) in še v alu folijo (s tem ohranimo vlažnost rulade). Rulado prestavimo v hladilnik in dobro ohlajeno odvijemo, razrežemo, povabimo prijatelje, skuhamo kavico in si privoščimo prijeten klepet ob sladkanju zelene rulade. Njami. _________________ CARPE DIEM |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 08 Feb 2017 14:34 Naslov sporočila: |
|
|
tajana, hvala za recept!
Tole bom poskusila napraviti ob prvi priliki. Upam, da bo enako dobra, kot je bila tvoja včerajšnja. Zmelješ bučna in sončnična semena sama ali mleta že kupiš? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tajana
Pridružen/-a: 30.05. 2014, 18:35 Prispevkov: 1379 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: 08 Feb 2017 15:13 Naslov sporočila: |
|
|
Zaenkrat imam se svoja semena, zato jih meljem sama v blenderju. Lahko bi tudi v mlincku za kavo. Patudi ce bi kupila, bi rajsi cela semena kot mleta. Se mi zdi, da so vseze mleta bolj rahla.
Muha seveda ti bo uspelo, saj ni nic komplicirano. Pa tako hitro narejeno. Jo bi prej spekla, kot sem napisala recept, ker pisem na telefonu. _________________ CARPE DIEM |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cinija1
Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20 Prispevkov: 3117 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: 08 Feb 2017 17:01 Naslov sporočila: |
|
|
Ojla Tajana, to bom probala, čim grem v trgovino, da kupim semena. Nevem kdaj to bo, ker ne grem vsak dan v trgovino - enkrat na teden ali 14 dni.
Če me bo zelo firbec matral, bom pa mojga poslala iskat bučna semena.
Hvala za recept. Upam, da mi rata
lp cinija _________________ Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sonceluna
Pridružen/-a: 10.06. 2013, 10:50 Prispevkov: 661 Kraj: Kranj, Podčetrtek
|
Objavljeno: 08 Feb 2017 20:01 Naslov sporočila: |
|
|
Tajana hvala za recept. Probam se ta vikend, ker je bila res enkratna. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vodenka
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:26 Prispevkov: 863 Kraj: Hrastje-Golo
|
Objavljeno: 08 Feb 2017 20:05 Naslov sporočila: |
|
|
Ko se bom ženila te pokličem _________________ Najboljši prijatelj je vrt vedno tiho nikoli ti nereče žal besede. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tajana
Pridružen/-a: 30.05. 2014, 18:35 Prispevkov: 1379 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: 08 Feb 2017 20:19 Naslov sporočila: |
|
|
vodenka je napisal/a: | Ko se bom ženila te pokličem |
A si me nasmejala, Vodenka. Sicer pa, zakaj pa ne. _________________ CARPE DIEM |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nimam pojma
Pridružen/-a: 07.03. 2014, 16:56 Prispevkov: 186 Kraj: Lj. Metlika okolica
|
Objavljeno: 09 Feb 2017 12:49 Naslov sporočila: |
|
|
Sem se spraševala, ali naj te prosim za recept ali ne, ker vem da je časa vedno premalo, ampak, glej - terna - recept se je pojavil sam od sebe
Hvala Tajana, upam da mi uspe, ker rulada je res nekaj posebnega.Odlična! _________________ Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
juglans
Pridružen/-a: 01.07. 2013, 15:19 Prispevkov: 3400 Kraj: Ribiška vas, ob Savi
|
Objavljeno: 09 Feb 2017 13:16 Naslov sporočila: |
|
|
Dobra ideja kot alternativa receptom "brez moke ne gre". Ga shranim, obvezno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15 Prispevkov: 2668 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 13 Feb 2017 19:53 Naslov sporočila: |
|
|
danes sem ostala zaprepadena ko sem začela rezati ohlajeno bučino pito.
naredila sem po sistemu bureka. to pomeni v pekač premazan z oljem in malo vode (zmešaš 2 žlici olja 1 žica vode) polagaš plasti vlečnega testa in vsakokrat premažeš z oljem in vodo ter dodajaš maso ( sirovo, mesno, sadno, zelenjavno itd). moja masa je bila narejena v drobilniku iz buče (brbr), korenja in neolupljenih jedrc badema, potem dodano jajce, jogurt, milerama, skuta, suhe grožđice namočene v rumu, vanilij sladkor in 2 žlici rjavega sladkorja. ko se vse tako lepo izide prebodem z vilico na večih koncih in premažem z mojo pogruntavščino, da se ne naredi suha skorja, ampak mehka. to je: utekočena velika žlica masla, vanili sladkor 2 žlici jogurta, 1 žlica milerame, 1 jajce in 1,5 pecilnega. ta slednji element je najbolj važen za mehko skorjo. dobro premešano premažem po vrhu pripravljenega. pečem na 180 cc 40 min.
torej nič posebnega nič temnega a ko sem izrezala kolaček je masa bila čokoladno črna in to zelo temno. okus kot bi dala, cimet, mak in še kakšno dišavnico za kolače. " svetsko čudo" bi rekli na buvljaku. verjetno se je zgodila neka kemijska reakcija zaradi lupinic badema in hmhm pojma nimam. lpvoda _________________ Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mil
Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04 Prispevkov: 1433 Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne
|
Objavljeno: 13 Feb 2017 20:47 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
Napisala si, kako je izgledalo, nisi pa napisala, ali je bilo dobro, odlično in oh in sploh.... To me najbolj zanima
Recept je pa krasna pogruntavščina. H V A L A.
Lepo bodi, Mil |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15 Prispevkov: 2668 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 13 Feb 2017 21:09 Naslov sporočila: |
|
|
mil, ker sem v maso pite dala malo sladkorja, ta ni preveč sladka. ker pri meni je tako, če kdo hoče bolj sladko dobi sladkorni posip. okus je zelo dober. po 5-tem koščku ugotavljam, da ima tudi priokus rožiča. priporočam in lpvoda _________________ Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cinija1
Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20 Prispevkov: 3117 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: 21 Feb 2017 18:59 Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj sem gledala oddajo Dobro jutro, ko je profesor Štrukelj naredil figove kroglice. Danes sem jih naredila. Mase o,45kg in je prišlo 26 kroglic. So take zdravilne bombice.
[img]
lp cinija _________________ Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 21 Feb 2017 19:09 Naslov sporočila: |
|
|
Figove ali bučne? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cinija1
Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20 Prispevkov: 3117 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: 21 Feb 2017 19:53 Naslov sporočila: |
|
|
Rekel je figove kroglice. So pa noter mlete bučnice in pa jablčni krhlji narezani in pa seveda fige, ter 5 žlic mandarininega hidrolata. To zmešat in v hladilnik za 3 ure.
lp cinija _________________ Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|