Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Žajbljevec

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19212
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 04 Jul 2017 19:07    Naslov sporočila: Žajbljevec Odgovori s citatom

Recept prispevala vrtin2

V 1 liter žganja namočimo 60 listov žajblja.

Naj stoji 1 mesec (ne na soncu).

Žganje precedi.

v 1/4 litra vode zavri 1/2 kg sladkorja. Ohladi.

1 kg limon stisni, precedi.

Zmešaj žganje, sladko vodo in sok limon.

Opozorilo


Nazadnje urejal/a muha 04 Jul 2017 19:22; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mravlja



Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50
Prispevkov: 4276
Kraj: Loka

PrispevekObjavljeno: 04 Jul 2017 20:01    Naslov sporočila: Re: Žajbljevec Odgovori s citatom

Tole mora biti pa zelo dobro.

In, kot kaze, je lahko "dobrega" hitro prevec... Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
originalnilist



Pridružen/-a: 30.06. 2013, 19:21
Prispevkov: 939
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 04 Jul 2017 21:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred par dnevi v Mojstrani sem pila podoben žabljevec, mislim da je notri bila še meta in med.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
copatka



Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15
Prispevkov: 2217
Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m

PrispevekObjavljeno: 04 Jul 2017 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole jaz delam že več let, zelooo je dober, vedno ga prehitro zmanjka Very Happy . Jaz sem našla recept pod "Žajbljev limončelo" na Kulinariki (https://www.kulinarika.net/recepti/5647/ozimnica/zajbljev-limoncelo/).

Malo ga spremenim - ne dam nič vode Rolling Eyes in namesto zavretega sladkorja dam med (hladen, ne zavret!), ki ga po okusu zamešam na koncu. Poizkušam, dokler se mi ne zdi ravno prav sladek.
_________________
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5476
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 04 Jul 2017 22:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ampak bistvo limoncella je ponavadi limonina skorjica?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
copatka



Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15
Prispevkov: 2217
Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m

PrispevekObjavljeno: 04 Jul 2017 22:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz ne zaupam nobenim bio in eko limonam, zato za kuhanje in pečenje že leta uporabljam samo 100% eterično olje limone (seveda je to iz limonine lupine Wink ) .
_________________
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.