Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Rogljički - kvašeni

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19212
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 07 Mar 2018 07:55    Naslov sporočila: Rogljički - kvašeni Odgovori s citatom

Tole je recept za rogljičke, kakršne sem včeraj prinesla na kavico.

Osnova je sicer vzeta od tukaj, a ker se mi po tem originalnem receptu nikakor ni izšlo, kot bi želela, sem ga malo priredila.

KVAŠENI ROGLJIČKI


SESTAVINE:

75 dag moke
5 dl mleka
1,5 dl rastlinskega olja
1 jajce za testo
1 jajce za premaz
2,5 žlice sladkorja (lahko tudi manj)
1 zavitek vanilijevega sladkorja
3 dag kvasa
sol

Za nadev: marelična marmelada ali skuta ali orehi, lahko tudi čokolada


Zamesimo kvašeno testo.

Damo vzhajat, da naraste vsaj na dvojni volumen

Nato ga razdelimo na 6 kupčkov

Kupčke razvaljamo, vsakega razrežemo na 4 - 6 trikotnikov (odvisno, kako velike rogljičke želimo), na vsakega damo slabo kavno žličko marelične marmelade (lahko tudi nadev iz orehov ali skute), testo zavijemo v rogljiček. Rogljičke polagamo na pekač s peki papirjem.

Pustimo, da ša enkrat vzhaja 15 - 30 minut, odvisno od toplote v prostoru.

Vzhajane rogljičke premažemo s stepenim jajcem, damo v ogreto pečico in pečemo pri 180 do 200 stopinjah 20 minut. (Ventilatorska pečica 170 °C cca 15 minut). Ko pečem v ventilatorski pečici na polovici časa zamenjam pladnja, da se enakomerno spečejo.

Ohlajene po želji posipamo s sladkorjem v prahu. Jaz jih ne.

PS:Celo jajce je preveč za premaz, zato ga že vnaprej razžvrkljam in polovico razžvrkljanega prilijem v testo. In pa: gnete mi kruhomat. Very Happy

PS2: če vam bo iztekala marmelada, to ne bo zaradi vaše nespretnosti, se kar preveč rado zgodi. Kot preventivo dobro zasukajte oba krajčka, temeljito premažite z jajcem. Ampak včasih si marmelada med vzhajanjem in peko najde pot na prosto kar skozi spodnjo plast testa Twisted Evil . Včeraj sem imela srečo, malo je bilo takih in ti so ostali doma.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tonček



Pridružen/-a: 08.03. 2017, 07:31
Prispevkov: 698
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 07 Mar 2018 08:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če mi je dovoljeno, bi dodal, kar večina najbrž že ve: moja tašča uporablja Presadovo marmelado za peko, ki ne teče tako rada: https://trgovina.mercator.si/market/izdelek/11308688/marelicna-marmelada-za-peko-presad-700-g
V Žitovi trgovini http://trgovina.zito.si/ je kupovala še druge stvari, kar gotovo tudo najbrž veste. Se opravičujem in vam želim veliko uspeha pri delu!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Irena



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 18:35
Prispevkov: 1071

PrispevekObjavljeno: 07 Mar 2018 09:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Muha,
bi šlo s pirino moko? V nedeljo sem pekla potico - odlično mi je ratalo. Ta moka se tako lepo obdeluje.
Hvala za recept, že nekaj časa iščem enega uporabnega.
Irena
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19212
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 07 Mar 2018 10:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Irena: po moje bi šlo, zakaj pa ne, če se drugje lepo obnese.

Tonček: tudi Presadovo sem že uporabljala. Pri krofih mi ni bila všeč, ker je kljub cvrtju v olju ostala v koščku, je bilo 6 minut najbrž premalo. Tule pri rogljičih bi se pa zaradi daljšega časa pečenja znala lepo razlezti. Za probat je. Je pa res, da je vedno v vsaki trgovini ni dobiti. Da bi samo zaradi nje šla kam posebej nabavljat, za to sem prekomot Embarassed .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.