Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Andreja
Pridružen/-a: 09.06. 2013, 22:52 Prispevkov: 129 Kraj: Dolenjska-450m
|
Objavljeno: 25 Jul 2013 13:53 Naslov sporočila: Stročji fižol |
|
|
Stročjega fižola imamo na pretek, idej za porabo pa bolj malo. Nekaj smo ga blanširanega zamrznili, nekaj ga sporti porabimo tako, da ga skuhamo in zabelimo z ocvirki in drobtinami. Kako ga še porabite? Zaželjeni so tako recepti za kosilo kot tudi za zimske shranke. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Marinka
Pridružen/-a: 04.06. 2013, 09:44 Prispevkov: 480 Kraj: Štajerska 254 m nv
|
Objavljeno: 25 Jul 2013 14:17 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko ga uporabite za boranjo. _________________ Začni dan z nasmehom in vse bo lažje! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARTINKA
Pridružen/-a: 13.06. 2013, 13:19 Prispevkov: 530 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 25 Jul 2013 14:44 Naslov sporočila: |
|
|
Mi ga imamo zelo radi, a je letos zaradi uši bolj slabo rodil. Sicer pa ga jemo v solati, v ajmohtu, boramiji, popečenega na oljčnem olju in drobtinicah, vložen pa je pozimi super soalta. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bobolino
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09 Prispevkov: 2921 Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv
|
Objavljeno: 25 Jul 2013 20:31 Naslov sporočila: |
|
|
Kako se naredi tale popečen? _________________ "But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Marinka
Pridružen/-a: 04.06. 2013, 09:44 Prispevkov: 480 Kraj: Štajerska 254 m nv
|
Objavljeno: 25 Jul 2013 22:42 Naslov sporočila: |
|
|
Mi popečemo oziroma zagrejemo ostanek zabeljenega. Mora biti lepo zapečen, da malo pohrusta. _________________ Začni dan z nasmehom in vse bo lažje! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARTINKA
Pridružen/-a: 13.06. 2013, 13:19 Prispevkov: 530 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 27 Jul 2013 16:06 Naslov sporočila: |
|
|
bobolino je napisal/a: | Kako se naredi tale popečen? | Čisto enostavno. Jaz na ponvici segrejem polovico masla in polovico oljčnega olja, dodam drobtinice, sol - vse skupaj premešam in dodam skuhan fižol. Med mešanjem popečem, da vsa morebitna voda izhlapi in fižol nežno porjavi. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tjesih
Pridružen/-a: 18.06. 2013, 23:36 Prispevkov: 553 Kraj: Planina pri Postojni
|
Objavljeno: 09 Avg 2013 22:34 Naslov sporočila: |
|
|
Ali ima morda kdo recept za solato iz stročjega fižola, rdečega korenja in ne vem še česa. Že dolgo je kar sem jedla, vem pa da je bil okus enaA.
Polni se v kozarce in spravi za zimo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bodika
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 09:55 Prispevkov: 390 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: 10 Avg 2013 08:32 Naslov sporočila: |
|
|
Imam recept iz fižola v zrnu,paprike in paradižnika.Fižol v zrnju lahko poskusiš zamenjat za stročji fižol.Ako te zanima ga ali koga drugega ga napišem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vodenka
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:26 Prispevkov: 863 Kraj: Hrastje-Golo
|
Objavljeno: 10 Avg 2013 08:43 Naslov sporočila: |
|
|
Bodika le napiši saj tudi mene zanima. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
vodenka
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:26 Prispevkov: 863 Kraj: Hrastje-Golo
|
Objavljeno: 10 Avg 2013 14:30 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala metuljc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bodika
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 09:55 Prispevkov: 390 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: 10 Avg 2013 21:41 Naslov sporočila: |
|
|
fižolova solata
3 dcl olja
1kg narezane paprike
1/2 čebule
praži pol ure nato dodaj
1kg narezanega paradižnika
praži še pol ure
dodaj
1kg kuhanega fižola v zrnju
cel poper po okusu
6 strokov česna narezanega na rezine
1 žlico soli
1 dcl kisa za vlaganje
1 žlico sladkorja
Vse skupaj naj vre 10 minut.Vroče zapri v kozarce. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 10 Avg 2013 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
Na podoben način delam t.t. bolgarsko solato, le da vzamem rdečo papriko in pražim veliko manj časa, da paprika ostane hrustljava. _________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bodika
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 09:55 Prispevkov: 390 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: 11 Avg 2013 10:03 Naslov sporočila: |
|
|
Letos poskusim po tvoje.Verjetno mi bo bolj všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|