Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Vinska trta - Vitis
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Sadje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Oldi



Pridružen/-a: 09.02. 2014, 11:16
Prispevkov: 858
Kraj: Cerklje na gorenjskem

PrispevekObjavljeno: 28 Feb 2019 09:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iščem po spletu kdaj spomladi obrezovati, pa ne najdem uporabnega nasveta. Ko je temperatura nad 5°C in ko se začne topliti, zame nista podatka. Predvsem me skrbi solzenje, zato skrajševanje starega lesa opravim pozimi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 28 Feb 2019 09:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj je pa zate podatek? Datum? To pač ne gre.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aladin



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 20:14
Prispevkov: 953
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: 28 Feb 2019 10:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na izkušnje zadnjih let najprej naredim grobo frizuro in pustim še malo rezerve za morebitno pozebo. Ko pa ni več nevarnosti da bi kaj pomrznilo pa grem s škarjami še enkrat skozi (ali pa tudi ne, odvisno od časa).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 28 Feb 2019 11:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oldi: Tule poglej, kdaj jo obrezujejo pri vrtinovih. Na njih se glede tega zares lahko zaneseš. Če bi se rad še kaj novega naučil, si pa tudi dobrodošel. Dobra družba in hrana zagotovljeni - vem iz lastnih izkušenj. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Igy



Pridružen/-a: 04.06. 2013, 22:55
Prispevkov: 524
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: 27 Maj 2019 21:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz se trt lotim enkrat proti koncu februarja; če je mrzlo tudi v začetku marca.
Takrat porežem kar porežem.
_________________
LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5502
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 11 Sep 2019 21:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj, je že kdo delal rozine v pečici? Jaz sem danes prvič, na peki papirju in pri 100 C x 4 ure, pa se mi zdi, da bo še rabilo nekaj ponovitev do pravega rezultata:) Kaj ste vi opazili kot glavni ključ do uspeha?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Andrej Banko



Pridružen/-a: 31.05. 2015, 08:51
Prispevkov: 5227
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: 11 Sep 2019 22:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

100 stopinj bo pa verjetno kar malo preveč. Nad 70 jaz ne bi šel, ampak v pečici je to najbrž težko točno nastaviti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5502
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 12 Sep 2019 07:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi meni se je na prvo žogo zdelo veliko, vendar sem na več mestih prebral to kot OK, eni so potegnili celo do 150. Dejansko je pri 100 rabilo vsaj 4 ure, da je nehalo biti zelo mehko.

Bolj me matra glede pacanja - sprijemanja med sabo ... Kot da bi bilo treba vse skupaj blago naoljiti. Spomnim se tudi s trgovinskih vrečk raznega malokalibrskega suhega sadja, da je omenjeno olje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 12 Sep 2019 07:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, res je na tistih vrečkah omenjeno olje, pa mi nikoli ni kapnilo, kaj dela olje na rozinah. Po drugi strani se pa spomnim rozin, ki smo jih kupovali na tržnici "na vago", ki so bile zelo sprijete v kepe.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
češnca



Pridružen/-a: 29.11. 2018, 19:04
Prispevkov: 513
Kraj: ožja Notranjska

PrispevekObjavljeno: 12 Sep 2019 10:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Peč ni najboljša varianta za grozdje, bolje je uporabiti sušilnik.

Za rozine so primerne sorte brez pečk, ker se pečke ne skrčijo, jagode pa se in zagrenijo doživetje ob jedi. Trenutno sem v iskanju brezpečkate odporne sorte, ker je ena trta hudo kilava in jo bo treba posekati..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5502
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 12 Sep 2019 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri nas je v tej vlogi himrod, bel, brezpečkat, meden okus. Prekmurska ravnica je precej daleč od vinogradniške lege in vendar prosperira.

Žal pa so jagode dovolj majhne, da ko gledam rešetke sušilnika, imam vtis, da ko se posušijo, bi ravno skoz padle in bi me zjutraj pričakala bogvedi kakšna čudna masa na dnu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 12 Sep 2019 11:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

crtj: za drobno zadeve dajem na rešetke krpe stare oguljene rjuhe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5502
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 12 Sep 2019 12:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In to ne zmoti preveč toka zraka? OK, super, bom poskusil, hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 12 Sep 2019 14:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni bilo opaziti, pa dam podloge na vseh 5 pladnjev. Ukrojila sem jih po pladnjih. Moj sušilnik je Gorenje in ima na sredi pladnja luknjo. A mislim, da ne bi bilo hudega, tudi če ne bi izrezala luknje v podloge.
Če nimaš zguljenih rjuh so dobre tudi stare redke zavese.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5502
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 12 Sep 2019 14:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gaza?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Sadje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Naslednja
Stran 11 od 13

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.