|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Oldi
Pridružen/-a: 09.02. 2014, 11:16 Prispevkov: 858 Kraj: Cerklje na gorenjskem
|
Objavljeno: 28 Feb 2019 09:41 Naslov sporočila: |
|
|
Iščem po spletu kdaj spomladi obrezovati, pa ne najdem uporabnega nasveta. Ko je temperatura nad 5°C in ko se začne topliti, zame nista podatka. Predvsem me skrbi solzenje, zato skrajševanje starega lesa opravim pozimi. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 28 Feb 2019 09:53 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je pa zate podatek? Datum? To pač ne gre. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
aladin
Pridružen/-a: 17.06. 2013, 20:14 Prispevkov: 953 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: 28 Feb 2019 10:52 Naslov sporočila: |
|
|
Glede na izkušnje zadnjih let najprej naredim grobo frizuro in pustim še malo rezerve za morebitno pozebo. Ko pa ni več nevarnosti da bi kaj pomrznilo pa grem s škarjami še enkrat skozi (ali pa tudi ne, odvisno od časa). |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 28 Feb 2019 11:26 Naslov sporočila: |
|
|
Oldi: Tule poglej, kdaj jo obrezujejo pri vrtinovih. Na njih se glede tega zares lahko zaneseš. Če bi se rad še kaj novega naučil, si pa tudi dobrodošel. Dobra družba in hrana zagotovljeni - vem iz lastnih izkušenj. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Igy
Pridružen/-a: 04.06. 2013, 22:55 Prispevkov: 524 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: 27 Maj 2019 21:34 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz se trt lotim enkrat proti koncu februarja; če je mrzlo tudi v začetku marca.
Takrat porežem kar porežem. _________________ LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
crtj
Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31 Prispevkov: 5502 Kraj: MS
|
Objavljeno: 11 Sep 2019 21:45 Naslov sporočila: |
|
|
Oj, je že kdo delal rozine v pečici? Jaz sem danes prvič, na peki papirju in pri 100 C x 4 ure, pa se mi zdi, da bo še rabilo nekaj ponovitev do pravega rezultata:) Kaj ste vi opazili kot glavni ključ do uspeha? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Andrej Banko
Pridružen/-a: 31.05. 2015, 08:51 Prispevkov: 5227 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: 11 Sep 2019 22:06 Naslov sporočila: |
|
|
100 stopinj bo pa verjetno kar malo preveč. Nad 70 jaz ne bi šel, ampak v pečici je to najbrž težko točno nastaviti. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
crtj
Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31 Prispevkov: 5502 Kraj: MS
|
Objavljeno: 12 Sep 2019 07:36 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni se je na prvo žogo zdelo veliko, vendar sem na več mestih prebral to kot OK, eni so potegnili celo do 150. Dejansko je pri 100 rabilo vsaj 4 ure, da je nehalo biti zelo mehko.
Bolj me matra glede pacanja - sprijemanja med sabo ... Kot da bi bilo treba vse skupaj blago naoljiti. Spomnim se tudi s trgovinskih vrečk raznega malokalibrskega suhega sadja, da je omenjeno olje. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 12 Sep 2019 07:45 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, res je na tistih vrečkah omenjeno olje, pa mi nikoli ni kapnilo, kaj dela olje na rozinah. Po drugi strani se pa spomnim rozin, ki smo jih kupovali na tržnici "na vago", ki so bile zelo sprijete v kepe. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
češnca
Pridružen/-a: 29.11. 2018, 19:04 Prispevkov: 513 Kraj: ožja Notranjska
|
Objavljeno: 12 Sep 2019 10:07 Naslov sporočila: |
|
|
Peč ni najboljša varianta za grozdje, bolje je uporabiti sušilnik.
Za rozine so primerne sorte brez pečk, ker se pečke ne skrčijo, jagode pa se in zagrenijo doživetje ob jedi. Trenutno sem v iskanju brezpečkate odporne sorte, ker je ena trta hudo kilava in jo bo treba posekati.. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
crtj
Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31 Prispevkov: 5502 Kraj: MS
|
Objavljeno: 12 Sep 2019 10:44 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas je v tej vlogi himrod, bel, brezpečkat, meden okus. Prekmurska ravnica je precej daleč od vinogradniške lege in vendar prosperira.
Žal pa so jagode dovolj majhne, da ko gledam rešetke sušilnika, imam vtis, da ko se posušijo, bi ravno skoz padle in bi me zjutraj pričakala bogvedi kakšna čudna masa na dnu. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 12 Sep 2019 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
crtj: za drobno zadeve dajem na rešetke krpe stare oguljene rjuhe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
crtj
Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31 Prispevkov: 5502 Kraj: MS
|
Objavljeno: 12 Sep 2019 12:54 Naslov sporočila: |
|
|
In to ne zmoti preveč toka zraka? OK, super, bom poskusil, hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 12 Sep 2019 14:35 Naslov sporočila: |
|
|
Ni bilo opaziti, pa dam podloge na vseh 5 pladnjev. Ukrojila sem jih po pladnjih. Moj sušilnik je Gorenje in ima na sredi pladnja luknjo. A mislim, da ne bi bilo hudega, tudi če ne bi izrezala luknje v podloge.
Če nimaš zguljenih rjuh so dobre tudi stare redke zavese. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
crtj
Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31 Prispevkov: 5502 Kraj: MS
|
Objavljeno: 12 Sep 2019 14:46 Naslov sporočila: |
|
|
Gaza? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Sadje Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13 Naslednja
|
Stran 11 od 13 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|