|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
copatka
Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15 Prispevkov: 2254 Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m
|
Objavljeno: 04 Jul 2017 22:31 Naslov sporočila: Piščanec s česnom (menda po špansko) |
|
|
Piščanec po špansko
Za 4 osebe
Približno 2 do 2,5 kg piščančjih kosov
7 žlic oljč. olja
lupina ene limone (jaz dam Justovo limonino olje, nekaj kapljic)
sveža materina dušica - veliko
2 do 3 žlice porta (nimam porta, dam kar malo domačega orehovčka)
1 dcl suhega belega vina
4 žlice limoninega soka
20 do 25 česnov v lupini (jaz dam še več – ene 30 do 50, ker vsi planejo po njem)
Piščanca nasoliš, popraš. Vse dodaš in pečeš odkrito na 180° 40 min, potem na 225 še 15 min.
Če je piščanca več, povečam količine tekočin, da je zadosti omakce, v katero tunkamo kruh in se sladkamo s pečeno-kuhanim česnom in lepo zapečenim piščancem.
Komurkoli to skuham, ne more pozabiti, moja družina ga obožuje - res totalna uspešnica . In super je, da lahko vse sestavite, ko imate čas, peči ga daste pa kasneje.
Dober tek!
Aja, najboljši je z gospo Anko, ker kar pade ven iz srajčke, ko je pečen . Haha, čudno se tole sliši! _________________ Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 05 Jul 2017 06:39 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, že bere se slastno, bo treba narediti. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
stara postaja
Pridružen/-a: 04.06. 2013, 07:33 Prispevkov: 1170 Kraj: blizu Ptuja
|
Objavljeno: 07 Jul 2017 11:14 Naslov sporočila: |
|
|
Copatka, ali daš 20-25 glavic česna ali strokov? Me mika danes poskusiti. lp _________________ zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 07 Jul 2017 11:26 Naslov sporočila: |
|
|
Strokov, stara postaja, zanesljivo. le poskusi in poročaj. Pa dober tek! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katarinav
Pridružen/-a: 17.11. 2016, 22:00 Prispevkov: 136 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: 07 Jul 2017 11:32 Naslov sporočila: |
|
|
sliši se odlično.
Kaj je to Anka?
Namesto porta pa orehov liker oz žganje?? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
TwityPity
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28 Prispevkov: 2231 Kraj: okolica Bleda, 616m nmv
|
Objavljeno: 07 Jul 2017 11:38 Naslov sporočila: |
|
|
Anka je sorta česna. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
stara postaja
Pridružen/-a: 04.06. 2013, 07:33 Prispevkov: 1170 Kraj: blizu Ptuja
|
Objavljeno: 07 Jul 2017 11:59 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, Metuljc.Glavic bi bilo le preveč . _________________ zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
copatka
Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15 Prispevkov: 2254 Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m
|
Objavljeno: 07 Jul 2017 13:10 Naslov sporočila: |
|
|
Stara postaja, za mojo mini pridelavo česna bi bilo 25 glavic že skoraj pol letine .
Katarinav, jaz dam nekaj, kar je majčkeno sladko, da malo ubije kislost limoninega soka. Tako da ravno čistega žganja ne bi dala. Orehovček je ravno pravi . _________________ Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
stara postaja
Pridružen/-a: 04.06. 2013, 07:33 Prispevkov: 1170 Kraj: blizu Ptuja
|
Objavljeno: 07 Jul 2017 13:33 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala,copatka. Se mi je zdelo, da bi bilo toliko česna za eno kosilo celo za nas gartlčane preveč potratno! (da o prenasičenem česnovem okusu ne govorim!) _________________ zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katarinav
Pridružen/-a: 17.11. 2016, 22:00 Prispevkov: 136 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: 07 Jul 2017 15:03 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema za odgovor. Bo tudi pri nas kmalu v pečici. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 07 Jul 2017 15:15 Naslov sporočila: |
|
|
Se mi zdi fino, da je tudi vam, tolikim, vsec...
Ce se ne veste - z Metuljc se dogovarjava za "kontrolo" pečic. Copatka ze ve, je prva na vrsti, kajne? Za merilo kvalitete, seveda .
In uzivajte v kuhi! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
stara postaja
Pridružen/-a: 04.06. 2013, 07:33 Prispevkov: 1170 Kraj: blizu Ptuja
|
Objavljeno: 07 Jul 2017 16:12 Naslov sporočila: |
|
|
Moram povedati, da je to res odličen recept. Dala sem 30 strokov česna in še pske poleg. Malo sem bila skeptična ob prvih vonjavah iz pečice, a ko je končano je res slastno. Posebno česen in pski, skratka, še bo na jedilniku. Hvala Copatka , si nekaj novega naučila starokopitno kuharico . _________________ zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
copatka
Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15 Prispevkov: 2254 Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m
|
Objavljeno: 07 Jul 2017 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
Me zelo veseli, Stara postaja, da vam je bilo všeč! _________________ Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 01 Dec 2023 18:21 Naslov sporočila: |
|
|
Pravkar prioravljeno, čaka na pečico in goste. Poročam. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|