|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
voda
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15 Prispevkov: 2668 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 13 Feb 2018 23:06 Naslov sporočila: |
|
|
Tajana še enkrat hvala za recept odličnega kolača. lpvoda
PS: ne bom več smetila pri drožeh. (upam, da je pravi sklon). lpvoda _________________ Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tjesih
Pridružen/-a: 18.06. 2013, 23:36 Prispevkov: 553 Kraj: Planina pri Postojni
|
Objavljeno: 13 Feb 2018 23:25 Naslov sporočila: |
|
|
Spekla sem tudi jaz moj prvi kruh z drožmi. Pekla sem v jenski posodi s pokrovom. Krasen hlebček in dober tudi. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 01 Apr 2018 21:44 Naslov sporočila: |
|
|
Takole sem jaz čez noč vzhajala testo z drožmi in nekaj kvasa - očitno je bila skleda premajhna Ampak kruh je bil pa dober. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 02 Apr 2018 15:06 Naslov sporočila: |
|
|
Že razmnožujem droži, nekaj za mojo naslednjo peko, nekaj za hčerko, ki so ji droži umrle, kot se je izrazila.
P.S. Spet mi Shrani.si noče obrniti slike _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 02 Apr 2018 17:50 Naslov sporočila: |
|
|
Najbrž pozabiš ustrezno okence še odkljukati |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 02 Apr 2018 21:10 Naslov sporočila: |
|
|
muha je napisal/a: | Najbrž pozabiš ustrezno okence še odkljukati | Odkljukam, odkljukam, ko pa shranim, je slika obrnjena kot prej. Ne enkrat, trikrat,štirikrat, potem pa odneham. Kakor da včasih ne prime _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 02 Apr 2018 21:17 Naslov sporočila: |
|
|
Meni je pa uspelo v prvem poskusu . Tvojo ležečo fotko sem shranila na svoj PC, potem pa obrnila na shrani.si po prej opisanem postopku. Je uspelo prej kot rečeš "keks"
Lahko jo obrneš tudi že v PC. Poglej, kake možnosti ti dajejo različni programi za obdelavo fotografij. Če jo jaz odprem na PC in kliknem vanjo z desnim gumbom miške, mi takoj da možnost obračanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 02 Apr 2018 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
Hec je, da jo včasih obrnem že na PC, potem mi pa Shrani.si shrani ležečo. Nerazumljive skrivnosti spletnega drobovja in njegove samovolje ... Sicer se na srečo to ne dogaja prav pogosto. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 04 Jun 2018 13:38 Naslov sporočila: |
|
|
Se moram malo pohvalit, če dovolite. Takale hlebčka sem spekla danes zjutraj. Sta pa iz bele moke.. Tak kruh pečem po navodilih iz knjige: Kruh z drožmi, Nataša Đurić.
_________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 04 Jun 2018 14:37 Naslov sporočila: |
|
|
Mmmm, tale je pa gotovo dober za brbončice in za oči! _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mil
Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04 Prispevkov: 1433 Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne
|
Objavljeno: 04 Jun 2018 14:40 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
Krasna hlebčka, krasna peka, čestitke.
Lepo bodimo, Mil |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 04 Jun 2018 15:03 Naslov sporočila: |
|
|
Dober, dober. Mi zdaj jemo samo takega. No, jaz še vedno tudi mojega rženega.
Pri risanju se še lovim - včasih zarežem pregloboko, včasih preplitko. Ker bom pa še velikooo vadila, upam, da se tudi risbice izpopolnijo.
Hvala! _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 04 Jun 2018 15:09 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda se boš izpopolnila, Brbr! Saj veš, da vaja dela mojstra, če mojster dela vajo. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Andrej Banko
Pridružen/-a: 31.05. 2015, 08:51 Prispevkov: 5227 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: 22 Mar 2020 12:01 Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj mi kruh med peko vedno tako grdo razpoka.
Pa skorja je vedno debela in "keksasta", sredica pa precej kompaktna, zgolj drobne luknjice ...
Nikoli mi ne uspe, ne glede na to, katero moko ali mešanico uporabim.
Vsako leto poskusim, enkrat ali dvakrat, pa vedno je rezultat poboben.
Tokrat sem vzel neko Intesovo "namensko moko za domač kruh" - mešanica pšenične in ržene )
Sicer ta kruh ni z drožmi, temveč z navadnim kvasom, pa sm vseeno kar tu vprašal, da ne odpiram nove teme.
Saj za pojest je vedno, ni pa estetsko !
. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 22 Mar 2020 13:08 Naslov sporočila: |
|
|
Andrej!
Najprej 2 vprašanji.
1. Zarežeš kruh, preden ga daš v pečico?
Plini se ob višanju temperature v kruhu raztezajo, testo jih ujame v mehurčke, ki se večajo in, ker je površina testa rahlo zasušena, se razteza cel hlebec in, kjer je najšibkejši, poči.
2. Na koliko stopinj, navadno ali na ventilaciji, pa pečeš?
Mislim, da pečeš predolgo na prenizki temperaturi.
No, nadaljujeva, ko dobim odgovore.
Mimogrede, vzhaja mi, od sinoči, lepo počasi kruh, ki sem ga zamesila s suhim kvasom. Nič posebenega, če...…
…..ne bi včeraj našla nekaj vrečk suhega kvasa, iz Hoferja, ki mu je rok potekel 1. 1. 2016 (ja, res, ni napaka!!!). Pol vrečke sem dala, skupaj z žlico moke in žličko sladkorja v kak dl vode, po pol ure so se pokazali mehurčki, čez kako uro sem dodala še malo sladkorja in čez nekaj ur zamesila. No, peči bom dala enkrat popoldan. Imam malo svojstven način peke kruha...... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Recepti Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12 Naslednja
|
Stran 3 od 12 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|