Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Peka rženega kruha z drožmi
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 13 Feb 2018 23:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tajana še enkrat hvala za recept odličnega kolača. lpvoda

PS: ne bom več smetila pri drožeh. (upam, da je pravi sklon). lpvoda
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tjesih



Pridružen/-a: 18.06. 2013, 23:36
Prispevkov: 553
Kraj: Planina pri Postojni

PrispevekObjavljeno: 13 Feb 2018 23:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spekla sem tudi jaz moj prvi kruh z drožmi. Pekla sem v jenski posodi s pokrovom. Krasen hlebček in dober tudi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2018 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Takole sem jaz čez noč vzhajala testo z drožmi in nekaj kvasa - očitno je bila skleda premajhna Sad Ampak kruh je bil pa dober.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2018 15:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že razmnožujem droži, nekaj za mojo naslednjo peko, nekaj za hčerko, ki so ji droži umrle, kot se je izrazila.



P.S. Spet mi Shrani.si noče obrniti slike Confused
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2018 17:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbrž pozabiš ustrezno okence še odkljukati Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2018 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

muha je napisal/a:
Najbrž pozabiš ustrezno okence še odkljukati Wink
Odkljukam, odkljukam, ko pa shranim, je slika obrnjena kot prej. Ne enkrat, trikrat,štirikrat, potem pa odneham. Kakor da včasih ne prime Confused
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2018 21:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni je pa uspelo v prvem poskusu Surprised . Tvojo ležečo fotko sem shranila na svoj PC, potem pa obrnila na shrani.si po prej opisanem postopku. Je uspelo prej kot rečeš "keks" Wink Laughing

Lahko jo obrneš tudi že v PC. Poglej, kake možnosti ti dajejo različni programi za obdelavo fotografij. Če jo jaz odprem na PC in kliknem vanjo z desnim gumbom miške, mi takoj da možnost obračanja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2018 21:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hec je, da jo včasih obrnem že na PC, potem mi pa Shrani.si shrani ležečo. Nerazumljive skrivnosti spletnega drobovja in njegove samovolje ... Sicer se na srečo to ne dogaja prav pogosto.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 04 Jun 2018 13:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se moram malo pohvalit, če dovolite. Embarassed Takale hlebčka sem spekla danes zjutraj. Sta pa iz bele moke.. Tak kruh pečem po navodilih iz knjige: Kruh z drožmi, Nataša Đurić.

_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 04 Jun 2018 14:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mmmm, tale je pa gotovo dober za brbončice in za oči!
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mil



Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04
Prispevkov: 1433
Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne

PrispevekObjavljeno: 04 Jun 2018 14:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav

Krasna hlebčka, krasna peka, čestitke.

Lepo bodimo, Mil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 04 Jun 2018 15:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dober, dober. Mi zdaj jemo samo takega. No, jaz še vedno tudi mojega rženega.
Pri risanju se še lovim - včasih zarežem pregloboko, včasih preplitko. Ker bom pa še velikooo vadila, upam, da se tudi risbice izpopolnijo.

Hvala! Very Happy
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 04 Jun 2018 15:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda se boš izpopolnila, Brbr! Saj veš, da vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Andrej Banko



Pridružen/-a: 31.05. 2015, 08:51
Prispevkov: 5227
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: 22 Mar 2020 12:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj mi kruh med peko vedno tako grdo razpoka.
Pa skorja je vedno debela in "keksasta", sredica pa precej kompaktna, zgolj drobne luknjice ...
Nikoli mi ne uspe, ne glede na to, katero moko ali mešanico uporabim.
Vsako leto poskusim, enkrat ali dvakrat, pa vedno je rezultat poboben.
Tokrat sem vzel neko Intesovo "namensko moko za domač kruh" - mešanica pšenične in ržene )
Sicer ta kruh ni z drožmi, temveč z navadnim kvasom, pa sm vseeno kar tu vprašal, da ne odpiram nove teme.

Saj za pojest je vedno, ni pa estetsko ! Evil or Very Mad



.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 22 Mar 2020 13:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Andrej!

Najprej 2 vprašanji.

1. Zarežeš kruh, preden ga daš v pečico?
Plini se ob višanju temperature v kruhu raztezajo, testo jih ujame v mehurčke, ki se večajo in, ker je površina testa rahlo zasušena, se razteza cel hlebec in, kjer je najšibkejši, poči.

2. Na koliko stopinj, navadno ali na ventilaciji, pa pečeš?
Mislim, da pečeš predolgo na prenizki temperaturi.

No, nadaljujeva, ko dobim odgovore. Idea

Mimogrede, vzhaja mi, od sinoči, lepo počasi kruh, ki sem ga zamesila s suhim kvasom. Nič posebenega, če...…
…..ne bi včeraj našla nekaj vrečk suhega kvasa, iz Hoferja, ki mu je rok potekel 1. 1. 2016 (ja, res, ni napaka!!!). Pol vrečke sem dala, skupaj z žlico moke in žličko sladkorja v kak dl vode, po pol ure so se pokazali mehurčki, čez kako uro sem dodala še malo sladkorja in čez nekaj ur zamesila. No, peči bom dala enkrat popoldan. Imam malo svojstven način peke kruha...... Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Naslednja
Stran 3 od 12

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.