|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 21 Avg 2013 05:47 Naslov sporočila: |
|
|
TwityPity je napisal/a: | Aha, to je torej ta za 11eur pri najboljšem sosedu. Pa se nič ne baše sito? |
Tale za 11 € pri najboljšem sosedu je najbrž veliko bolj preproste izdelave kot one na linku, ki izgledajo super. Jaz imam "sosedovo" (ohišje iz neugledne plastike), dosedaj sem jo vedno preklinjala, ker pa nekateri tukaj ta sistem kar hvalite, moram poskusit še enkrat, če sem kaj narobe delala.
Problemi z njo: vstavljanje rezilnih plošč je pri moji zelo zoprno, potem pa, če malo bolj pritisnem nekako zlezejo peške tudi skozi najmanjše cedilo, če samo vrtim, pa polovica ostane gor kot gošča. Zoprno je zlasti pri grozdju, ker so grozdne peške trde in ko ješ kruh z marmelado, ne veš, ali se ti je odlomil zob, ali košček peške ali pa nestopljen košček sladkorja . Mojo bi ocenila z največ 2 na 5-stopenjski lestvici. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
živa
Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44 Prispevkov: 2431 Kraj: Žiri - NM
|
Objavljeno: 29 Okt 2013 12:29 Naslov sporočila: |
|
|
Punce, meni je pa rekla ena, da je od Zepterja kupila ta strojček in da je odličen. Ga katera pozna?
En gospod je rekel, da odcediš bodočo paradižnikovo mezgo tako, da napolniš bombažno majico, zavežeš, čez noč pustiš obešeno na ročaj metle, zjutraj je vse narejeno.
Je katera to metodo poskusila? _________________ Lp, Živa |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Nauta
Pridružen/-a: 15.02. 2014, 02:53 Prispevkov: 273 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 30 Sep 2014 13:31 Naslov sporočila: |
|
|
Za mene je pa najboljša lesena pasirka, kupljena pri Ribnčanih. Dobiš tri kose, leseno oglato posodo, daljše stranice so polkrožno odrezane, dno predstavlja napeta kovinska mreža, z vrha izgleda dno, kot bi gledal v boben pralnega stroja,
lesen okvir, ki ga pričvrstiš na leseno posodo, dopušča, da si glede na globino posode v katero pasiraš, prilagodiš globino,
okrogel valček, podoben valjčkom, s katerimi so nekoč malarji krasili enobarvne stene, le, da ta nima ornamentov ampak so po celotni površini valja vzrdolžne zareze, v obliki črke U ali V, globine 0.5 cm. V te zareze se naberejo vse lupinice in semena paradižnika, sadja, ...
Edina stvar, na katero moraš biti pozoren pri nakupu je izvedba oziroma material, skozi katerega pasiraš. Prijateljica ni bila pozorna in ima popolnoma neuporabno pasirko s pločevino, perforirano z okroglimi luknjicami, premera cca. 2 mm, z gladkim robom, v razmiku 03 - 05 cm. Prodajajo jih v Il. Bistrici, v Postojni so iz močnih, pletenih ostrih žičk, skoraj kot strgalo, sama pa sem jo kupila pred Šparom na Viču, s pleteno, močno žičnato mrežo, podobna so kovinska cedila v Milerju.
Stane od 15 do 20 Eur.
Druga takšna naložba pa je lij za nalivanje shrankov v kozarce. Podobno je liju za tekočine, le da ima širši premer in bolj položne stene, enostavno ga daš v kozarec, kozarec napolniš, lij dvigneš in položiš v naslednji kozarec ... Na koncu kozarce zapreš, odpade čiščenje robov in zunanjih površin kozarčkov. Se mi je zdelo pred leti 12 eur. preveč, pa je vreden svojega denarja, pa še pocenili so se, mislim, da stanejo 9 Eur. Imajo jih pa le v Milerju, kjerkoli sem spraševala, so me gledali, kot da sem padla z lune, jaz sem lij našla v knjigi o shrankih, na začetku knjige so predstavili pribor, ki se pri tem uporablja.
Lp Nauta |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 30 Sep 2014 14:02 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, silno uporabno, nekaj takega, kajne? Obstajajo tudi plastični. Lijak za shranke. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|