|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 19 Jan 2023 18:54 Naslov sporočila: |
|
|
Brbr, v paradižnikovi juhi se rezanci super obnesejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Peter
Pridružen/-a: 09.06. 2013, 00:52 Prispevkov: 697 Kraj: Lucija
|
Objavljeno: 19 Jan 2023 19:05 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema, to sem želel vedeti, 3 mesece in več brez problema.
brbr, večinoma delamo široke rezance, ki so bolj primerni za omake, golaže in ne juho. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 22 Jan 2023 14:03 Naslov sporočila: |
|
|
Metuljc, paradižnikova juha pri nas ne gre v promet. Ko je zunaj vroče, ne jemo juh. No, kumarično ledeno pa...
Peter, široke rezance jaz sušim kar na palici, postavljeni na dva stola. Po enem dnevu, pa jih prestavim na pladnje in posušim do konca. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 22 Jan 2023 16:05 Naslov sporočila: |
|
|
Brbr, iz paradižnikovih koščkov je imenitna tudi v drugih letnih časih, paradižnikova juha namreč. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 23 Jan 2023 09:59 Naslov sporočila: |
|
|
Metuljc. Paradižnika pri nas pojemo veliko, v skoraj vseh oblikah. Le paradižnikova juha nam ne gre... Če sem iskrena, ne vem, zakaj _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 23 Jan 2023 11:34 Naslov sporočila: |
|
|
Ravno danes sem naredila jušne rezance in 400g ostre moke in 4 jajc. Testo sem zamesila včeraj in je čez noč počivalo, zaprto v posodi, ker se mi vćeraj zvečer ni dalo ukvarjati z njim .
Mesim vedno na roke. Tako imam boljši občutek, kakšno je testo.
Za valjanje testa uporabljam strojček, ki ima 9 stopenj tankosti. Tu sem imela kar nekaj težav, kako določiti pravo debelino. Najprej sem za nudlce zvaljala na 9. stopnjo. Ti so bili odločno pretenki. Zdaj valjam testo za nudlce na 5.stopnji. Ta pa je za široke rezance predebela. Tako te valjam na 7.stopnji. Mogoče bi bilo dobro še na kakšni višji. Če testo pripravljate na takem strojčku, kako tenko ga zvaljate vi?
Zanima me tudi, koliko svežih širokih rezancev uporabite na osebo. Za suhe testenine je pri nas mera 100g. Koliko pa je to svežih, nimam pojma. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|