Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kremice, mila ...
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lana



Pridružen/-a: 27.09. 2013, 13:00
Prispevkov: 147
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 28 Sep 2013 11:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Irena je napisal/a:
lpmami, gracijas.

Mam še malo časa, zelišča pa so namočena in v hladilniku in čakajo na olje in druge sestavine, pa seveda name, da si vzamem čas.

Pol pa akcija Razz .

Irena


V kaj pa namočiš zelišča? Jaz jih namočim v olje, katerokoli si pač želim. NIkdar v vodo ali čaj. Pa zelišč ne shranjuj v hladilniku, ni to dobra varianta. Tudi če imaš namočeno olje, ga komot na sobni temperaturi hraniš. Tako kot navadnega olja ne shranjuješ v hladilniku, se tudi tega ne. Niti kreme ti ni potrebno. Olja so konzervansi sami po sebi. Kolegica pa to kremo dela s čajem, pa se ji vedno nabere plesen gor. Lahko narediš tudi hitro varianto, pa vržeš zelišča v toplo olje, pokriješ in počakaš, da se malo ohladi. Lahko ponoviš postopek čez en dan (odvisno za katero zelišče gre in v kaj namakaš - če bi v vazelin moraš zihr ponovit postopek naslednji dan), ali pa samo počakaš, da se olje napije tega zelišča in to je to. Odcediš, dodaš čebelji vosek in lanolin, ter poleg zmešaš še aquo redestilato ali alkohol (če želiš da krema ni tolk mastna, česar kot pravim jaz ne delam več, ker mi alkohol, čeprav je v 90% kupljenih krem dodan za razmaščevanje, ne ustreza na obraz). Krema je v vsakem primeru mastna, ker je večiina sestavin maščobnih. KOliko vsega, nimam pojma, nikdar ne tehtam, vse delam na oko. Recimo da za en glaž, tisti od kumaric olja, dam za dva oreha voska in oreh lanolina (lej, nimam pojma, jaz to kar odrežem pa probavam, koliko je to trdo), vodo pa po malem dajem not, ker če jo boš dala preveč, ti bodo nastali mehurčki not. Sicer nič ne motijo, pa vendarle.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lana



Pridružen/-a: 27.09. 2013, 13:00
Prispevkov: 147
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 28 Sep 2013 11:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A bi bila kakšna tolk prijazna, pa bi recept za milo nalepila? Bi tudi jaz probala kak dan to naredit. Saj mogoče imam kje shranjen recept, se spomnim ene res fajn internetne strani, ki so jo potem ukinili, ker je bil človek ki je tam pisal prenevaren okolici, tolk je vedel in znal, da so mu grozili, ampak nisem nikdar probala potem po tem delat. Bi preverjen recept rada.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 28 Sep 2013 13:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lana, hvala za praktične nasvete!
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ciklama



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 14:57
Prispevkov: 122
Kraj: luče ob savinji

PrispevekObjavljeno: 01 Jun 2014 18:54    Naslov sporočila: krema na vodni osnovi Odgovori s citatom

Tudi jaz večkrat delam kreme, pa sem probala narediti na vodni bazi oz. da ne bi bila tako mastna, da se prej vpije v kožo.Po posvetovanju z farmacevtko mi je svetovala naj vmešam sojin lecitin da bi vezalo vodo in olje v katerem je bil ognjič. Dodala sem tudi vosek in dokler je bila krema topla je zgledalo da bo zelo vredu, ko pa se je shladilo je voda odstopila od maščobe.Enako je bilo ko sem dala tinkturo arnika, lanolin, malo olivnega olja in pa malo destilirane vode in pa lecitin, rezultat je bil zopet isti. Voda je bila zopet na dnu.Mogoče ima gdo izkušnje zakaj se ne veže skupaj.Dodajala sem samo destilirano vodo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 01 Jun 2014 19:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni je uspelo narediti v redu kremo le, ko je bilo vode ali čaja zelo malo, pa mastna in vodna faza sta bili enake temperature in mešala sem med ohlajevanjem. Z malo več vode/čaja ni več šlo. Imela sem jo v hladilniku do uporabe. Ko je nekaj več časa stala na polici v kopalnici (toplo!), se je vodna faza začela malo ločevati od mastne faze = pojavile so se kapljice vode/čaja.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
beti



Pridružen/-a: 27.09. 2013, 15:17
Prispevkov: 15

PrispevekObjavljeno: 01 Jun 2014 20:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

prosila bi za recept za kremo iz bezga
_________________
Beti
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
seba993



Pridružen/-a: 21.03. 2014, 14:09
Prispevkov: 862
Kraj: Spodnja Štajerska-Posavje-Bizeljsko

PrispevekObjavljeno: 01 Jun 2014 21:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Maska za obraz

1 navaden jogurt
5 bezgovih cvetov
1 žlica medu

V ponvi na zmerni temperaturi počasi kuhamo jogurt in bezgove cvetove, približno 15 minut. Nato ponev odstavimo in pustimo, da se cvetovi namakajo v jogurtu par ur. Po pretečenih parih urah, mešanici dodamo med in dobro stepamo, da dobimo primerno gostoto, ki si jo lahko nanesemo na predhodno očiščen obraz in jo pustimo delovati 30 minut. Takšna maska kožo vitaminsko in encimsko nahrani, hkrati pa jo tudi navlaži.
Krema in mazilo

Najprej … kakšna je razlika med kremo in mazilom? Krema vsebuje vodo, mazilo pa je brez nje in ima zaradi tega tudi daljšo obstojnost.
Krema

16 žlic oljčnega olja
3 žlice voska (čebeljega, konopljinega)
6 žlic bezgove vode

Bezgovo vodo naredimo tako, da v vodi namočimo bezgove cvetove (več jih je, večja bo koncentracija) in to pustimo stati čez noč. Naslednji dan vse skupaj precedimo skozi gazo. Nato na zmerno majhni temperaturi grejemo olje, kateremu smo dodali vosek in med nenehnim mešanjem po žličkah dodajamo bezgovo vodo. Postopek je končan, ko se vosek stali. Bezgovo kremo napolnimo v čiste kozarce. Kremo hranimo v hladnem in temnem prostoru (hladilnik) in tako je uporabna približno 4 mesece. Tako pripravljena krema je primerna pri pordeli in razdraženi koži.
Mazilo

250 g masti (kakšne je odvisno od okusa vsakega posameznika in individualnih potreb, pomembno pa je, da ne vsebuje soli, NaCl)
10 – 30 bezgovih cvetov

Na zmerno majhni temperaturi stopimo mast, ki ji dodajamo bezgove cvetove. Stalno mešamo. Ko bezgovi cvetovi spremenijo barvo (iz bele, belo rumene v rjavkasto) je postopek do te točke končan. Vse skupaj postavimo v hladnejši prostor za 24 ur. Čez 24 ur nekoliko pogrejemo, precedimo skozi krpo in napolnimo v čiste kozarce. Mazilo hranimo v hladnem in temnem prostoru in je uporabno približno 12 mesecev. Tako pripravljeno mazilo je primerno za razpokano in poškodovano kožo na rokah.

Bezgova voda

5 skodelic cvetov
1 ¼ vrele vode

Previdno oberite sveže cvetove in jih prelijte z vrelo vodo. Mešanico pustite stati dve do tri ure in jo nato precedite.



Čistilna krema z medom in jogurtom

16 žlic jogurta
5 žlic cvetov
2 ½ stopljenega medu

Jogurt in cvetove dajte v ponev in počasi kuhajte 30 minut na zmerni toploti. Nato ponev odstavite in pustite, da se cvetovi namakajo v jogurtu nadaljnih pet ur. Nato mešanico ponovno segrejte in ji dodajte med. Vse skupaj dobro stepajte, dokler ne dobite kreme primerne gostote. Krema je primerna za razpokano, opečeno in poškodovano kožo.



Bezgov preliv za lase

4 pesti cvetov
500ml studenčnice
500ml jabolčnega kisa

Vržite cvetove v vrelo vodo in jih počasi kuhajte 10 minut. Nato jih odstavite ter jih pustite stati v vodi še nadaljno uro. Vodo precedite, ji dodajte kis in mešanico pustite stati 48 ur.


bezgova krema z medenimi jagodami
aromatična mešanica bezgovih cvetov, maskarponeja, stepene smetane in medu

200 g manj mastne skute
150 g maskarponeja
100 g sladke smetane
100 g jogurta
40 g bezgovih cvetov brez stebelc
5 kolesc limone
40 g medu
1 dl jabolčnega soka
0,5 dl belega vina
4 listi želatine
1 vanilij sladkor
medene jagode
500 g jagod
10 – 20 g medu
1 žlica bezgovih cvetov brez stebelc
nekaj lističev melise

Bezgovo cvetje nabiramo v suhem in sončnem vremenu, vsekakor pa ob polni luni.
Maskarpone (ital. mascarpone) je svež, mehak, kremast in masten italijanski sir, podoben naši skuti.
predpriprava
Pristavimo 1,5 decilitra vode, jabolčni sok, vino in kolesca limone. Zavremo, nalijemo na bezgove cvetove, pokrijemo in pustimo stati na hladnem 6 do 12 ur.

priprava
■ Ohlajeno zavrelico precedimo skozi gosto cedilo obloženo z gazo; potrebujemo je 2,5 decilitra.
■ Gladko razmešamo skuto, maskarpone, jogurt, med in vanilijev sladkor.
■ 4 modelčke oprhamo s hladno vodo.
■ Želatino namočimo v malo hladne vode.
■ Bezgovo zavrelico pristavimo in segrejemo. Vanjo zamešamo ožeto želatino in odstavimo.
■ Ko se začne bezgova zavrelica strjevati, jo primešamo skutini masi. Pustimo, da se nekoliko strdi.
■ Smetano čvrsto stepemo. Nežno jo vmešamo k ostalim sestavinam, potem pa z zmesjo nadenemo oplaknjene modelčke. Te za 3 do 5 ur postavimo v hladilnik.
■ Jagode očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in zrežemo na četrtine. Primešamo jim med in jih pustimo nekaj časa stati.

serviranje
Kremo iz modelčkov zvrnemo na desertne krožnike. Obložimo jo z jagodami, potresemo z bezgovimi cvetovi in okrasimo z melisinimi lističi. Bezgova krema z medenimi jagodami je aromatična sladica za kratko sezono cvetočega bezga.

nakup
Sveža skuta je prijetnega in le za spoznanje kiselkastega okusa. Nekoliko starejša skuta je precej kisla in tudi nekoliko greni.

nadomestek
Maskarpone (ital. mascarpone) lahko približno nadomestimo z mešanico 4 delov pretlačene skute in 1 dela kisle smetane. Po nekaterih virih naj bi bilo to razmerje celo 2 dela skute in 1 del kisle smetane. Gl. tudi pojasnila.

izboljšanje
■ Jagode pred serviranjem pokapljamo z balzamičnim kisom, ki poudari njihov okus.
■ Jagode pred serviranjem potresemo z grobo sesekljanimi (neslanimi) pistacijami.

nasveti
Bezgovo cvetje nabiramo v suhem in sončnem vremenu, vsekakor pa ob polni luni.

pojasnila
■ Skuta je vrsta sira, ki jo pripravljajo iz kislega ali iz sladkega mleka ali iz mešanice sirotke in mleka; mleko oziroma sirotka sta lahko kravja, kozja ali ovčja. Skuta iz kislega mleka (tudi skuta ali sveži sir) je lahko kremasta do grudičasta. Skuta iz sladkega mleka (tudi albuminska, planšarska, sirarska ali sladka skuta) je pustega okusa in je primerna pretežno za kuhanje; pri Italijanih je ta skuta znana kot rikota (ital. ricotta).
■ Maskarpone (ital. mascarpone) je svež, mehak, kremast in masten italijanski sir, podoben naši skuti; gl. nadomestek.

ideje
gl. bezeg (različice)

opombe
■ V tujini poznajo več vrst skute oziroma svežih sirov: bajtarski sir (angl. cottage chees), kremni sir (polnomastna skuta; angl. cream chees), maskarpone (ital. mascarpone), rikota (ital. ricotta) in scamorza (ital.), boursin, fromage frais in petit suisse (vse fr.) in drugi. Večina od naštetih je naprodaj tudi v naših trgovinah.
■ Hladen jogurt, še bolje domače kislo mleko, je poleti idealno nadomestilo za nezdrave gazirane pijače.
■ Če zamudimo cvetenje bezga, ne obupajmo. Na višje ležečih legah cveti bezeg 7 do 14 dni kasneje kakor v dolini. Gl. tudi nasveti.

opozorila
Bezgove cvetove previdno otresemo in preberemo, da odstranimo majhne žuželke.

zdravilni učinki (domnevni)
■ Jagode in jogurt uvrščamo med varovalna živila, ki so za zdravje nadvse pomembna.
■ Skodelica mleka vsebuje 152, skodelica naravnega jogurta pa 79 kalorij.
■ Temne sorte medu vsebujejo celo do 8-krat več rudninskih snovi kot svetle.

zanimivosti
Čebela v enem poletu nabere 50 do 60 miligramov medičine, od katere jo 10 % zadrži zase, drugo pa odda mladim čebelam v panju ali odloži v satovje.

vraže
V starih časih so si ljudje želeli, da bi sanjali o jagodah. To je bil namreč dober znak. Denimo, če je o njih sanjala mlada žena, je bila lahko prepričana, da bo rodila veliko otrok, samih fantov.
_________________
LP seba993
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 01 Jun 2014 21:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"mastna in vodna faza sta bili enake temperature in mešala sem med ohlajevanjem."
Ciklama, pa še to sem pozabila napisati: vodo/čaj sem dodajala zelo počasi in med mešanjem.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bobolino



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09
Prispevkov: 2921
Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv

PrispevekObjavljeno: 13 Jun 2014 20:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Garden-ja je napisal/a:
Razen mene?
A veš, da sem v soboto fotografirala postopek in pripravljam objavo? Se mi je pa po tem, ko sem drugič dodala eterično olje, vse sesirilo. Ampak se na sliki ne vidi. Laughing


je že ta postopek kje objavljen Wink ?

kje nabavite lanolin?
_________________
"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 13 Jun 2014 22:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bobolino je napisala:
"kje nabavite lanolin?"
Enkrat sem ga kupila v lekarni, enkrat pa v Samsonu v Kamniku.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 15 Jun 2014 21:01    Naslov sporočila: Kamilična krema, narejena doma Odgovori s citatom

Prejšnjo domačo kremo sem zajemala že iz zadnjega lončka, pa je bilo treba narediti svežo.
Odločila sem se za kamilično, ker mi kamilice lepo dišijo in ravno cvetijo na vrtu. Namočila sem jih v ekstra deviškem oljčnem olju. Ker se mi ni zdelo hladno namakati teden ali dva, sem dva dni olje s kamilicami malo pogrevala, nato pa dvakrat precedila.
Drugi del kamiličnih cvetov sem prelila s kropom in shlajeno dvakrat precedila.
Na vodni kopeli sem počasi talila - dodajala eno za drugim:
- čebelji vosek 22 g (hvala še enkrat, Ferdo36)
- svinjsko salo 20 g
- orehovo olje 18 g
- konopljino olje 21 g
- kokosova mast 40 g
- lanolin 21 g
Nato sem počasi, med mešanjem, dolivala oljčno olje s kamiličnim izvlečkom 60 g
Na koncu sem po kapljicah, med mešanjem, dolivala vroč vodni kamilični izvleček (p.d. močan kamilični čaj), v katerem sem raztopila za noževo konico konzervansa natrijevega benzoata (ki se uporablja v prehrani) 20 g.
Lonček sem prestavila v hladno vodno kopel, še mešala in nato nalila v pripravljene lončke.



Niso ravno reprezentativni, a ker kremo porabim sama, moji domači in nekaj drugih, ki jim jo podarim, dovolj dobro opravljajo svojo funkcijo.
Kremico po tem receptu (le da sem uporabila šentjanževko), so močno hvalili vsi, ki so jo uporabljali: mlada mamica, ki ima roke kar naprej v vodi, uporabila jo je tudi za mazanje dojenčkove ritke, starejša ženska s suho kožo na obrazu, oseba, ki veliko dela na vrtu ... Se bom kar držala tega recepta, le zeliščni izvleček bom menjala. Naslednji bo na vrsti ognjič.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
forest727



Pridružen/-a: 26.03. 2014, 14:22
Prispevkov: 586

PrispevekObjavljeno: 15 Jun 2014 22:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A pa ti oljčno olje ne pusti preveč mastnih rok? Pa še eno vprašanje, kaj to pomeni, da si ga pogrevala (olje)?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 15 Jun 2014 22:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

f0r3st727 je napisal/a:
A pa ti oljčno olje ne pusti preveč mastnih rok? Pa še eno vprašanje, kaj to pomeni, da si ga pogrevala (olje)?

Ja, pusti, zato pa dodajam še druge, tudi trše maščobe in vosek, pa dodam nekaj vodne faze.
Pogrevala sem na vodni kopeli malo čez telesno temperaturo.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
forest727



Pridružen/-a: 26.03. 2014, 14:22
Prispevkov: 586

PrispevekObjavljeno: 15 Jun 2014 23:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lpmami je napisal/a:
f0r3st727 je napisal/a:
A pa ti oljčno olje ne pusti preveč mastnih rok? Pa še eno vprašanje, kaj to pomeni, da si ga pogrevala (olje)?

Ja, pusti, zato pa dodajam še druge, tudi trše maščobe in vosek, pa dodam nekaj vodne faze.
Pogrevala sem na vodni kopeli malo čez telesno temperaturo.


Aha. Jaz sicer ne maram mastnih krem. (Ja, imam tezave pozimi s suho kozo...) Very Happy Vorasal sem te samo zato, ker si rekla, da imas gospo, ki dela ogromno z vodo, olje (vtreto v kozo) pa vodo odbija in naredi kozo prozno.

Dobro, ce bi se malo segrevala bi bilo ze slabo za vecino antioksidantov, ki so v olju.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 15 Jun 2014 23:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz tudi ne maram premastnih krem, ampak brez hude kemije - emulgatorjev se voda in maščobe pač ne vežejo dobro oziroma se razplastijo. Mislim, da lanolin tudi veže vodo in ga zato dodajam.
Dobra stran uporabe mastnih krem je pa ta, da po mazanju moram nekaj časa počivati - nič delati z rokami, da se krema vpije v kožo Smile
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Stran 4 od 8

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.