|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
juglans
Pridružen/-a: 01.07. 2013, 15:19 Prispevkov: 3400 Kraj: Ribiška vas, ob Savi
|
Objavljeno: 02 Okt 2014 21:42 Naslov sporočila: Koruzno zeliščna nabodalca |
|
|
Prilagam recept za nabodalca, ki sem jih prinesel na srečanje.
Sestavine:
- 1 pločevinka kuhane koruze
- koruzna moka (po potrebi)
- 2 do 3 velike žlice koruznega zdroba (instant polenta)
- 3 jajca
- 1 ščepec pecilnega praška
- 1 čebula
- zelišča (peteršilj, zelena, drobnjak, origano)
- noževa konica suhega čilija
- sol
- olje
Priprava.
Razžvrkljajte jajca s soljo in malo olja, nato dodamo kuhano koruzo in zelišča (zelo velik šop za napisano količino, narezano zelo drobno). Dodaš čebulo, ki naj bo nasekljana na drobne koščke. Soliš in začiniš s čilijem in primešaš zdrob. Koruzne moke se doda toliko, da je zmes gosta, vendar ne preveč (kot gosta malta). Z moko hkrati dodaš še pecilni prašek. Če nastane zmes pregosta, se doda nekaj kapelj vode.
Masa naj počiva 10 minut in pred peko še enkrat preverite gostoto.
Zmes se lahko peče v naoljeni ponvi kot polpeti, lahko pa v modelu za mufine. Konkretno ta količina zadostuje za štiri peke malih "mufin" modelov (4x24 lukenj- količina iz srečanja)
17O st.C, cca 15 minut. Ko se prične barvati na temno rumeno in "občutek" prikima je pečeno.
Na "polpetek" se za lišp doda kakšen list peteršilja ali zelene, na vrhu še polovičko češnjevega paradižnika, ter čez vse skupaj zobotrebec za lažje rokovanje.
Bližnjemu zaželite dober tek in se prepustite zadovoljstvu. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Nauta
Pridružen/-a: 15.02. 2014, 02:53 Prispevkov: 273 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 02 Okt 2014 22:53 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, bomo preizkusili recept, ne vem pa, če bo tako dobro, kot je bilo na srečanju
Lp Nauta |
|
Nazaj na vrh |
|
|
juglans
Pridružen/-a: 01.07. 2013, 15:19 Prispevkov: 3400 Kraj: Ribiška vas, ob Savi
|
Objavljeno: 02 Okt 2014 23:24 Naslov sporočila: |
|
|
Bo, bo zagotovo, ... pa saj ni nujno, da je identično.
Morebiti le še to, zelišč je bilo zelo veliko, ... na pogled morda kar preveč, a se je sešlo in vam je bilo všeč.
Drugače pa zadnje čase konzumiram kar velike količine zelišč. Mi nekako pašejo bolj kokretni okusi in mimogrede, tudi bazilika lahko peče.
Nabodalca v moji verziji so mnogo bolj "olistana". |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 03 Okt 2014 00:07 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, Juglans! Se bom potrudila za zeta, samo bo imel v meni hudo konkurenco. Pa v najstarejšem sinčku tudi, kot sem zadnjič videla. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Darso
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 13:59 Prispevkov: 837 Kraj: Slovenske Konjice
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 03 Okt 2014 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
Juglans, hvala za recept, sem komaj čakala nanj. Pečico že grejem... _________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|