|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 18 Sep 2014 09:29 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz nekaj paprike tudi zamrznem in jo pozimi popečem skupaj s čebulo, za prilogo k mesu, krompirju... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 18 Sep 2014 10:38 Naslov sporočila: |
|
|
He, he, sem že našel dodatno zaposlitev za Ljubov dlan .
Čez vikend naredim Harissa omako, v eni verziji so zraven tudi rdeče paprike.
Če jih še kaj ostane, pa mogoče namaz, sem se spomnil, da smo ga pred leti tudi precej porabili.
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 18 Sep 2014 11:18 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz iz rdečih delam ajvar, pečene v olju hranim v kozarcih. Letos sem je nekaj tudi zmrznila, da bom pozimi lahko pripravila omako za testenine (sestavine: čebula, česen, paradižnik, paprika, bazilika, konzerva tune in na koncu peteršij) in Džuveč riž, ki ga imava s hčerko nadvse radi.
Rada pa bi dobila kakšen recept za shranjevanje paprike v kozarcih, vendar ne v kisu ali olju (verjetno v slanici), tako, da bi jo lahko pozimi uporabljala za kuho. Ali mogoče kdo pozna dober in zanesljiv način? _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 18 Sep 2014 14:25 Naslov sporočila: |
|
|
Tole mi pride na misel. Samo močno jih moraš natlačiti, pa morda malo posoliti, da spustijo malo vode. se po kuhi precej sesedejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 18 Sep 2014 15:00 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, Metuljc. Bom probala en glažek za začetek. ... _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
crtj
Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31 Prispevkov: 5502 Kraj: MS
|
Objavljeno: 04 Jan 2015 12:23 Naslov sporočila: |
|
|
Ljubov dlan se je pri nas lepo obnesel, prek zime pa bova poskusila shraniti rastline za pomlad, kot naredi tale stric - https://www.youtube.com/watch?v=RLNXJ2a7s8M - Mislim sicer, da sva jih izkopala prepozno, ker je večina stebel, ki so v garaži v pesku, porjavela (jih je že prijel mraz). |
|
Nazaj na vrh |
|
|
marmel
Pridružen/-a: 27.03. 2014, 13:59 Prispevkov: 95 Kraj: Cerknica (okolica)
|
Objavljeno: 26 Feb 2015 23:31 Naslov sporočila: |
|
|
Ima mogoče kdo kaj semen viška te sorte (ne veliko)? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Irenca
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 14:56 Prispevkov: 522 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: 27 Feb 2015 08:24 Naslov sporočila: |
|
|
jaz imam, pošlji naslov na ZS in ti pošljem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 16 Sep 2015 10:34 Naslov sporočila: |
|
|
Tole papriko za pečenje in tudi vse ostale oblike se pri meni najbolj splača, že tretje leto me ni razočarala. Današnja nabirka bo pečena v pečici in dana v skrinjo za solate. Lani sem na roštilju pečeno vlagala, bila je odlična, letos pa se mi je moj "roštiljaž" izneveril, no saj se hecam, je pač ta mesec odsoten.
_________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 16 Sep 2015 11:39 Naslov sporočila: |
|
|
Marijav, lepa košarica ni kaj. Tudi pri meni lepo delajo. So pa v fazi rdečenja. Za ajvar jih sicer ne bo dovolj, a za pečene, vložene v olje mislim, da bodo.
Poleg te sorte imam posajene še Podravko in Slavonko (seme sem kupila v Kaliji), ki sta tudi lepo obloženi, z lepimi, a malo manjšimi plodovi. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Dajmar
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 00:20 Prispevkov: 1223 Kraj: Raka
|
Objavljeno: 04 Dec 2015 14:49 Naslov sporočila: |
|
|
Cveti ne več, malo so listi obžrti zori pa še.
Pet ali šest rastlin raste tik ob hiši,prej so bile v senci čajot šele po prvi slani so dobile sonce. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Novinka
Pridružen/-a: 01.03. 2014, 14:50 Prispevkov: 782 Kraj: Tolmin/Ljubljana
|
Objavljeno: 02 Jan 2016 19:02 Naslov sporočila: |
|
|
Če prav razumem, se ta paprika enostavno lupi (ko jo pecemo)? Ce je tako, bi prosila za par semen. Namrec letos - ups, lani - sem prvic delala ajvar in zraven nekaterih sort sem skoraj jokala, ko sem jih probala olupiti.
V zameno lahko posljem razlicne sorte paradiznikov, seme ozepka, korenja, pa se kaj bi se naslo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Peter
Pridružen/-a: 09.06. 2013, 00:52 Prispevkov: 697 Kraj: Lucija
|
Objavljeno: 02 Jan 2016 19:58 Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno se je tudi vam zgodilo, da ste v kakšni gostilni dobili na krožniku poleg mesa tudi marmelado, ponavadi brusnično ali kakšno drugo? Meni to ni nikoli potegnilo, ni mi pasalo zraven, pa naj je bil na krožniku medo ali bilo katera druga žival. Sadna marmelada mi ne paše na meso in pika.
Zakaj to pišem?
Na božični tržnici v Trstu je bil štant poln marmelad. Poleg vsakdanjih marmelad so imeli tudi take za katere normalen človek še ni slišal. Nisem poskušal vsega povprek, ampak samo take nevsakdanje okuse in najbolj me je pritegnila marmelada iz paprik in čilija. Ravno prav pikantna z lepim, blagim okusom paprike. Kupil sem kozarček in si v prvi priliki doma namazal lep kos svinske pečenke. To pa paše, božansko.
Tu sta sliki kozarčka s sestavinami. Mogoče se pa kdo loti.
Prevod sestavin:
Sladkor,rdeča paprika, rdeči čili 14%, Želirno sredstvo: pektin, regulator kislosti: citronska kislina, začimbe
P.s.
Dodal sem tu, ker ste pisali o uporabi paprike. Če ne paše ali bi potrebovalo svoj post pa Muha prosim zrihtaj.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mihec87
Pridružen/-a: 26.01. 2016, 22:03 Prispevkov: 3
|
Objavljeno: 23 Feb 2016 20:41 Naslov sporočila: |
|
|
Ima gdo semena te paprike(da je imel plod zaščiten pred križanjem)? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15 Prispevkov: 2668 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 23 Feb 2016 22:13 Naslov sporočila: |
|
|
mihec87 imam, sicer ni bila zaščitena a vsako leto je enaka. drugače ti predlagam, da jeseni stopiš do trga in kupiš svežo ajvarušo oz Lj.dlan in imaš semena. tako sem jaz pred nekaj leti naredila in zadeva funkcionira kot marsikatera druga semena na ta način pridobljena. če hočeš pošlji naslov. lpvoda
[/url] |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Paprika Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6 Naslednja
|
Stran 4 od 6 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|