Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Ljubov dlan
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Paprika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 18 Sep 2014 09:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz nekaj paprike tudi zamrznem in jo pozimi popečem skupaj s čebulo, za prilogo k mesu, krompirju...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 18 Sep 2014 10:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

He, he, sem že našel dodatno zaposlitev za Ljubov dlan Very Happy .
Čez vikend naredim Harissa omako, v eni verziji so zraven tudi rdeče paprike.

Če jih še kaj ostane, pa mogoče namaz, sem se spomnil, da smo ga pred leti tudi precej porabili.

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 18 Sep 2014 11:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz iz rdečih delam ajvar, pečene v olju hranim v kozarcih. Letos sem je nekaj tudi zmrznila, da bom pozimi lahko pripravila omako za testenine (sestavine: čebula, česen, paradižnik, paprika, bazilika, konzerva tune in na koncu peteršij) in Džuveč riž, ki ga imava s hčerko nadvse radi.

Rada pa bi dobila kakšen recept za shranjevanje paprike v kozarcih, vendar ne v kisu ali olju (verjetno v slanici), tako, da bi jo lahko pozimi uporabljala za kuho. Ali mogoče kdo pozna dober in zanesljiv način?
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 18 Sep 2014 14:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole mi pride na misel. Samo močno jih moraš natlačiti, pa morda malo posoliti, da spustijo malo vode. se po kuhi precej sesedejo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 18 Sep 2014 15:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, Metuljc. Bom probala en glažek za začetek. ...
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5502
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 04 Jan 2015 12:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ljubov dlan se je pri nas lepo obnesel, prek zime pa bova poskusila shraniti rastline za pomlad, kot naredi tale stric - https://www.youtube.com/watch?v=RLNXJ2a7s8M - Mislim sicer, da sva jih izkopala prepozno, ker je večina stebel, ki so v garaži v pesku, porjavela (jih je že prijel mraz).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
marmel



Pridružen/-a: 27.03. 2014, 13:59
Prispevkov: 95
Kraj: Cerknica (okolica)

PrispevekObjavljeno: 26 Feb 2015 23:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima mogoče kdo kaj semen viška te sorte (ne veliko)?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Irenca



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 14:56
Prispevkov: 522
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2015 08:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz imam, pošlji naslov na ZS in ti pošljem Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 16 Sep 2015 10:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole papriko za pečenje in tudi vse ostale oblike se pri meni najbolj splača, že tretje leto me ni razočarala. Današnja nabirka bo pečena v pečici in dana v skrinjo za solate. Lani sem na roštilju pečeno vlagala, bila je odlična, letos pa se mi je moj "roštiljaž" izneveril, no saj se hecam, je pač ta mesec odsoten.

_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 16 Sep 2015 11:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marijav, lepa košarica ni kaj. Tudi pri meni lepo delajo. So pa v fazi rdečenja. Za ajvar jih sicer ne bo dovolj, a za pečene, vložene v olje mislim, da bodo.
Poleg te sorte imam posajene še Podravko in Slavonko (seme sem kupila v Kaliji), ki sta tudi lepo obloženi, z lepimi, a malo manjšimi plodovi.
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dajmar



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 00:20
Prispevkov: 1223
Kraj: Raka

PrispevekObjavljeno: 04 Dec 2015 14:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom


Cveti ne več, malo so listi obžrti zori pa še.

Pet ali šest rastlin raste tik ob hiši,prej so bile v senci čajot šele po prvi slani so dobile sonce.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Novinka



Pridružen/-a: 01.03. 2014, 14:50
Prispevkov: 782
Kraj: Tolmin/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 02 Jan 2016 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če prav razumem, se ta paprika enostavno lupi (ko jo pecemo)? Ce je tako, bi prosila za par semen. Namrec letos - ups, lani - sem prvic delala ajvar in zraven nekaterih sort sem skoraj jokala, ko sem jih probala olupiti.


V zameno lahko posljem razlicne sorte paradiznikov, seme ozepka, korenja, pa se kaj bi se naslo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter



Pridružen/-a: 09.06. 2013, 00:52
Prispevkov: 697
Kraj: Lucija

PrispevekObjavljeno: 02 Jan 2016 19:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno se je tudi vam zgodilo, da ste v kakšni gostilni dobili na krožniku poleg mesa tudi marmelado, ponavadi brusnično ali kakšno drugo? Meni to ni nikoli potegnilo, ni mi pasalo zraven, pa naj je bil na krožniku medo ali bilo katera druga žival. Sadna marmelada mi ne paše na meso in pika.
Zakaj to pišem?
Na božični tržnici v Trstu je bil štant poln marmelad. Poleg vsakdanjih marmelad so imeli tudi take za katere normalen človek še ni slišal. Nisem poskušal vsega povprek, ampak samo take nevsakdanje okuse in najbolj me je pritegnila marmelada iz paprik in čilija. Ravno prav pikantna z lepim, blagim okusom paprike. Kupil sem kozarček in si v prvi priliki doma namazal lep kos svinske pečenke. To pa paše, božansko.
Tu sta sliki kozarčka s sestavinami. Mogoče se pa kdo loti. Wink


Prevod sestavin:
Sladkor,rdeča paprika, rdeči čili 14%, Želirno sredstvo: pektin, regulator kislosti: citronska kislina, začimbe

P.s.
Dodal sem tu, ker ste pisali o uporabi paprike. Če ne paše ali bi potrebovalo svoj post pa Muha prosim zrihtaj.
Hvala Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mihec87



Pridružen/-a: 26.01. 2016, 22:03
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 23 Feb 2016 20:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima gdo semena te paprike(da je imel plod zaščiten pred križanjem)?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 23 Feb 2016 22:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mihec87 imam, sicer ni bila zaščitena a vsako leto je enaka. drugače ti predlagam, da jeseni stopiš do trga in kupiš svežo ajvarušo oz Lj.dlan in imaš semena. tako sem jaz pred nekaj leti naredila in zadeva funkcionira kot marsikatera druga semena na ta način pridobljena. če hočeš pošlji naslov. lpvoda
[/url]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Paprika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 4 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.