|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cvetlicna
Pridružen/-a: 29.04. 2016, 23:12 Prispevkov: 27 Kraj: okolica Ljubljane
|
Objavljeno: 24 Jun 2016 17:26 Naslov sporočila: Čokolada s sadjem |
|
|
Sem zadnjič naredila enostaven čokoladni kolač:
600 g jedilne čokolade
300 g masla,
200 g rjavega sladkorja (lahko manj),
malo soli,
10 jajc,
200 g gladke moke,
100 g kakava v prahu,
1 kg malin ali več (lahko tudi višnje).
Pečico predhodo segreješ, obložiš s papirjem za peko.
Maslo in čokolado topiš v loncu po koščkih (ker drugače boste dolgo mešali) na nižji temperaturi, dodaš kakav, sladkor, moko, sol, dodajaš jajca, mešaš. Na koncu dodajaš še sadje. Pečeš cca pol ure, lahko do cca 10 minut več, če želiš, da ne bo bolj mehko.
Hladiš na sobni temperaturi, nato pa še nekaj ur v hladilniku (vsaj 3).
Za moj okus je prišlo do izraza šele, ko je bilo v hladilniku dan oz. dva. Ni pa skoraj nič dela s tem kolačem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 25 Jun 2016 00:00 Naslov sporočila: |
|
|
Cvetlična, a je to brez pecilnega praška a je treba beljake stepsti v sneg ali kako? _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 25 Jun 2016 04:52 Naslov sporočila: |
|
|
Najbrž s papirjem za peko obložiš pekač, ne pečice, kajne? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cvetlicna
Pridružen/-a: 29.04. 2016, 23:12 Prispevkov: 27 Kraj: okolica Ljubljane
|
Objavljeno: 25 Jun 2016 09:31 Naslov sporočila: |
|
|
Bi bilo res malo nerodno, da bi moral pečico obložiti s papirjem he he - ja pekač obložiš s peko papirjem.
Ni pecilnega praška, jajca vmešaš enega za drugim z metlico (nič ne ločuješ beljaka), maline vmešaš pa s kuhalnico na koncu. Sama sem vzela zmrznjene maline, ker potem,ko se odtajajo, spustijo še sok, ki se zraven vmeša z malinami.
Moko in ostale suhe sestavine pa najbolje, da kar v eni posodici skupaj zmešate in potem v enem primešate zraven (zaradi moke).
Za tako maso je bil pekač cca 20x40 cm.
Če želite pa, da bo tudi sadje prišlo do izraza, pa namesto 1 kg dodajte do 1,5 kg malin, višenj.
Obvezno pa hladiti na prostem, potem pa še v hladilniku, ker potem pride šele do izraza pravi okus. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|