Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Koruzno zeliščna nabodalca

 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
juglans



Pridružen/-a: 01.07. 2013, 15:19
Prispevkov: 3400
Kraj: Ribiška vas, ob Savi

PrispevekObjavljeno: 02 Okt 2014 21:42    Naslov sporočila: Koruzno zeliščna nabodalca Odgovori s citatom

Prilagam recept za nabodalca, ki sem jih prinesel na srečanje.

Sestavine:
- 1 pločevinka kuhane koruze
- koruzna moka (po potrebi)
- 2 do 3 velike žlice koruznega zdroba (instant polenta)
- 3 jajca
- 1 ščepec pecilnega praška
- 1 čebula
- zelišča (peteršilj, zelena, drobnjak, origano)
- noževa konica suhega čilija
- sol
- olje

Priprava.
Razžvrkljajte jajca s soljo in malo olja, nato dodamo kuhano koruzo in zelišča (zelo velik šop za napisano količino, narezano zelo drobno). Dodaš čebulo, ki naj bo nasekljana na drobne koščke. Soliš in začiniš s čilijem in primešaš zdrob. Koruzne moke se doda toliko, da je zmes gosta, vendar ne preveč (kot gosta malta). Z moko hkrati dodaš še pecilni prašek. Če nastane zmes pregosta, se doda nekaj kapelj vode.

Masa naj počiva 10 minut in pred peko še enkrat preverite gostoto.

Zmes se lahko peče v naoljeni ponvi kot polpeti, lahko pa v modelu za mufine. Konkretno ta količina zadostuje za štiri peke malih "mufin" modelov (4x24 lukenj- količina iz srečanja)
17O st.C, cca 15 minut. Ko se prične barvati na temno rumeno in "občutek" prikima je pečeno.

Na "polpetek" se za lišp doda kakšen list peteršilja ali zelene, na vrhu še polovičko češnjevega paradižnika, ter čez vse skupaj zobotrebec za lažje rokovanje.

Bližnjemu zaželite dober tek in se prepustite zadovoljstvu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nauta



Pridružen/-a: 15.02. 2014, 02:53
Prispevkov: 273
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 02 Okt 2014 22:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, bomo preizkusili recept, ne vem pa, če bo tako dobro, kot je bilo na srečanju Rolling Eyes
Lp Nauta
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
juglans



Pridružen/-a: 01.07. 2013, 15:19
Prispevkov: 3400
Kraj: Ribiška vas, ob Savi

PrispevekObjavljeno: 02 Okt 2014 23:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bo, bo zagotovo, ... pa saj ni nujno, da je identično.

Morebiti le še to, zelišč je bilo zelo veliko, ... na pogled morda kar preveč, a se je sešlo in vam je bilo všeč.

Drugače pa zadnje čase konzumiram kar velike količine zelišč. Mi nekako pašejo bolj kokretni okusi in mimogrede, tudi bazilika lahko peče.
Nabodalca v moji verziji so mnogo bolj "olistana". Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 03 Okt 2014 00:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, Juglans! Se bom potrudila za zeta, samo bo imel v meni hudo konkurenco. Pa v najstarejšem sinčku tudi, kot sem zadnjič videla.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Darso



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 13:59
Prispevkov: 837
Kraj: Slovenske Konjice

PrispevekObjavljeno: 03 Okt 2014 07:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo dobra in lepa so bila. lp D
_________________
Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 03 Okt 2014 10:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Juglans, hvala za recept, sem komaj čakala nanj. Pečico že grejem...
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.