|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
crtj
Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31 Prispevkov: 5502 Kraj: MS
|
Objavljeno: 24 Sep 2018 13:53 Naslov sporočila: |
|
|
Oj Twity, kaj ti počneš s temi rezinami, sušiš? Nekako se mi zdi, da bi to lahko bila dobra ideja (bi se malo skoncentriral okus, kisline se pa mi zdi dovolj, da ne bi kaj dosti rjavelo). |
|
Nazaj na vrh |
|
|
TwityPity
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28 Prispevkov: 2231 Kraj: okolica Bleda, 616m nmv
|
Objavljeno: 24 Sep 2018 15:44 Naslov sporočila: |
|
|
Hej, te rezine so se pojedle sveže. Na sušenje pa še nisem pomislil, dobra ideja! Poročaj
Do sušenja bo pri meni še malce trajalo, saj so se komaj začele rahlo barvati v rumeno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kate
Pridružen/-a: 04.05. 2014, 11:19 Prispevkov: 986 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 25 Sep 2018 21:48 Naslov sporočila: |
|
|
Nimam predpisanih količin - za skutin sir. Vmes sem se nekaj že s prijateljico dogovorila. Tako, da - ko bodo, če bodo viški, se lahko menimo o količinah.
Govorimo pa o par kg, da ne bo pomote. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Kravzlj
Pridružen/-a: 18.02. 2014, 11:59 Prispevkov: 762 Kraj: Dol pri Ljubljani
|
Objavljeno: 26 Sep 2018 08:09 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bom imel par gajb. Tako da kaka kila ni problem.
Edino nevem kdaj jih pobrati? _________________ " Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! " |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 26 Sep 2018 14:32 Naslov sporočila: |
|
|
Tale naša kutin je letos tako noro polna, da smo že pred mesecem dni morali spodnje veje vse obrati, ker so se pripognile do tal. Če bodo dozorele, jih nekaj prinesem na srečanje.
_________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
figula
Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26 Prispevkov: 3112 Kraj: MS
|
Objavljeno: 26 Sep 2018 14:52 Naslov sporočila: |
|
|
MARIJAV - samo kot zanimivost - ko si nam jeseni 2015 tudi takole na srečanje prinesla kutine, sem posejala nekaj semen in sedaj imam eno fletkano hčerko tvoje kutine
Jo drugo leto poslikam, letos bo prvo zimo preživela zunaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 26 Sep 2018 15:16 Naslov sporočila: |
|
|
Fila, a res? Naj ti lepo raste! _________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kate
Pridružen/-a: 04.05. 2014, 11:19 Prispevkov: 986 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 26 Sep 2018 15:33 Naslov sporočila: |
|
|
Oooo, a to se da? Bom tudi sama poizkusila. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
figula
Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26 Prispevkov: 3112 Kraj: MS
|
Objavljeno: 26 Sep 2018 15:43 Naslov sporočila: |
|
|
MARIJAV, hvala.
kate, posej v lonček/banjico in jo imej zunaj na hladnem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
crtj
Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31 Prispevkov: 5502 Kraj: MS
|
Objavljeno: 25 Okt 2018 18:49 Naslov sporočila: |
|
|
TwityPity je napisal/a: | Hej, te rezine so se pojedle sveže. Na sušenje pa še nisem pomislil, dobra ideja! Poročaj
Do sušenja bo pri meni še malce trajalo, saj so se komaj začele rahlo barvati v rumeno. |
Imam vtis, da je zadeva pravzaprav zeloooo pozna. Ker vse doslej pobrane, četudi užitne, so bile nekoliko na silo pobrane (da bi sploh kakšno količino imeli), zelo malo jih je z veseljem ostalo v roki. V naslednjem tednu jih bo še lepa količina za pobiranje, pa je že skoraj november.
Splošno sem zadovoljen, čeprav sem pričakoval bolj intenzivno aromo. Glede na to, da je bila cela druga polovica leta zelo suha, je verjetno toliko, kot se je letos razvilo, kar maksimum.
Limonasta komponenta je prijetna. Dobro za narezati v jogurt ali dodati v čežano. Nisem pa še vedno poskusil kot samostojen kuhan pripravek ali sušeno. Obljubim, da se bom poboljšal.
Vmes sem pomotoma načel surovo eno Vranjsko. To ni bila dobra ideja. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 25 Okt 2018 21:13 Naslov sporočila: |
|
|
Črt, kako si pa potem odkosmatil usta, he-he? _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
crtj
Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31 Prispevkov: 5502 Kraj: MS
|
Objavljeno: 25 Okt 2018 22:12 Naslov sporočila: |
|
|
Z jogurtom, tega uporabljam kot univerzalno protiutež za vsakršne čudne okuse in pojave. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 26 Okt 2018 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
Praktična rešitev - hvala! _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 26 Okt 2018 18:22 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem narezala toliko kutin, da bo za en pladenj sušilca, bolj iz firbca. No, pa sem poskusila rezino, dve. In, moram reči, da so kar dobre, kisle, sočne, krhke. Zanimivo, nisem si mislila, da so tako dobrega okusa surove. Bom razmislila o naribanih, pomešanih s sladkorjem, morda bo tako nastal sirup zanimiv. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kate
Pridružen/-a: 04.05. 2014, 11:19 Prispevkov: 986 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 27 Okt 2018 14:40 Naslov sporočila: |
|
|
No, jaz jih imam dve gajbici - preveč za kutin sir. Nimam sušilca za krhlje. Kaj drugega bi še lahko naredila? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Sadje Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12 Naslednja
|
Stran 8 od 12 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|