|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
živa
Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44 Prispevkov: 2431 Kraj: Žiri - NM
|
Objavljeno: 05 Sep 2024 12:34 Naslov sporočila: sirup iz črnega ribeza |
|
|
Na pomoooČ
kaj naj naredim? včeraj zvečer sem v malo vode pokuhala ribez, spasirala, danes zjutraj je trda gošča.
rada bi naredila sirup. Kako naprej?
to, da bi kuhala cele jagode s sladkorjem, mi nekako ni šlo skupaj, uhrna kot sem, zakaj bi sladkala odpadek, če ga ni treba?!
prosim nasvet, kako sedaj nadaljevati.
, se pa tudi lotim, česar ne znam _________________ Lp, Živa |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 05 Sep 2024 12:42 Naslov sporočila: |
|
|
Pač dodaj več vode in potem prekuhaj in odcedi sok.
O kakem odpadku govoriš? Goščo ali sladkaj in skuhaj marmelado ali pusti, da zavre in pridelaj kis.
Lahko jo del posušiš in porabiš za čaj. Ali zamrzneš in dodajaš sadnim čajem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
živa
Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44 Prispevkov: 2431 Kraj: Žiri - NM
|
Objavljeno: 05 Sep 2024 14:26 Naslov sporočila: |
|
|
Metuljc, točno to sem naredila s pulpo aronijevega soka, posušila za čaj.
bom tako naredila, dala vodo in sladkor, prevrela in upam, da ne bo žele. Še dobro, da bom v 2 dcl stekleničke (tudi tvoj nasvet izpred mnogo let) točila, široko grlo bo omogočalo dostop z žličko, če bo žele _________________ Lp, Živa |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 05 Sep 2024 15:11 Naslov sporočila: |
|
|
Če boš dala dovolj vode, ne bo želiral. Sicer ribez, še bolj rdeč kot črn, rad želira.
Če želira, daš zaprto stekleničko v vročo vodo in se utekočini. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
živa
Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44 Prispevkov: 2431 Kraj: Žiri - NM
|
Objavljeno: 06 Sep 2024 07:04 Naslov sporočila: |
|
|
metuljc, ti si zakon
aja, pa kis tudi delam, ostanke robid in malin sem dala v posodo, vodo, sladkor, krpo čez in čakam na kis. sedaj gre noter še ribezov ostanek. _________________ Lp, Živa |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|