Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kokosova potica
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Marinka



Pridružen/-a: 04.06. 2013, 09:44
Prispevkov: 480
Kraj: Štajerska 254 m nv

PrispevekObjavljeno: 06 Jan 2014 21:14    Naslov sporočila: Kokosova potica Odgovori s citatom

Kokosova potica

TESTO:
1 kg gladke moke
6 rumenjakov
7 dag sladkorja
3 žlice ruma
4 dag kvasa
7 dag masla
½ l. mleka
Sol
Vanilin
Pecilni prašek

NADEV:
¾ l. mleka
40 dag kokosove moke
25 dag sladkorja ali po okusu
3 beljaki
Kisla smetana

Iz sestavin zamesiš kvašeno testo.
Za nadev zavreš mleko z sladkorjem dodaš kokosovo moko ter ohladiš. Ko je hladno dodaš sneg iz treh beljakov.
Testo razvaljaš in namažeš z kislo smetano potem daš nadev. Ostalo delaš enako kot navadno potico.
Za barvno kombinacijo bi lahko dodali v testo kakao.

Sama je še nisem delala recept je mamin. Ob priliki bom jo tudi jaz naredila Wink
_________________
Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orlica



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:08
Prispevkov: 330
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: 06 Jan 2014 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni je kokosova potica zelo dobra, še posebno tista varjanta s testom v katerega dodamo tudi čokolado. Je tudi zelo lepa za videti.

link fotografije z neta
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 06 Jan 2014 23:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Decembra sem kar nekajkrat naredila kokosovo potico s testo, v katerega je dodan kakav. Za razliko od pehtranove in orehove, ki je naslednji dan že bolj suha, je ta dolgo sveža. In res je lepa za pogledat, kot pravi Orlica.

Delam pa po tem receptu:
Testo:
500g mehke moke
50g kakava
100g masla
100g sladkorja
3 rumenjaki
3 dcl mleka
1 vrečka suhega kvasa

Nadev:
500 ml sladke smetane
200g sladkorja
500g kokosove moke
3 rumenjaki
1 vanilin sladkor
limonina lupinica

Testo pripravim kar v aparatu za peko kruha. Za nadev se zavre sladko smetano ter sladkor ter s tem popari kokosovo moko. Ohlajeni masi dodamo 3 rumenjake, vanilin sladkor in limonino lupinico. Vzhajano testo razvaljamo, namažemo z nadevom, položimo v namazan pekač ter pečemo 3/4 ure na 180 stopinj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 06 Jan 2014 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A zavite potice pred peko nič več ne vzhajaš?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 06 Jan 2014 23:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včasih sem jo, potem sem pa enkrat pozabila in je prav tako narasla med peko, zato dam zdaj direkt peč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2014 00:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plamenka je napisal/a:
Včasih sem jo, potem sem pa enkrat pozabila in je prav tako narasla med peko, zato dam zdaj direkt peč.


In se čisto dobro obnese? To je pa dobra krajšnica!
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2014 00:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, pri meni naraste enako, kot prej, ko sem pustila zavito vzhajati. Pečice pred peko ne segrevam. Mogoče vzhaja zato, ker se postopoma segreva.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2014 00:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plamenka je napisal/a:
. Pečice pred peko ne segrevam. Mogoče vzhaja zato, ker se postopoma segreva.

Ja, to bo.
Samo, kako pa veš potem, koliko časa peči. Jaz sem navajena, da svojo iz 60 dag moke pečem eno uro, vendar v že segreti pečici.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2014 00:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gledam, koliko je že zapečena. Pečem pa manj kot eno uro.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2014 01:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja Plamenka - res je najbolj varno, če med pečenjem tudi previdno opazuješ.
Zaradi sigurnosti, da je dovolj pečena, jo jaz vedno preden jo vzamem iz pečice, obvezno preizkusim tako, da jo na nekaj mestih prebodem s pletilko, ki je obvezni sestavni del mojih
pekovskih pripomočkov. Wink Razz Very Happy
Letos sem bila, kar malo v skrbeh, ko sem za praznike pekla Potratno potico, ker je noter tudi skuta in sploh je ta "potica" bolj sočna, kot ostale vrste potic pa se je vse krasno izteklo.
Moja stara pletilka je zakon za te reči. pozdrav
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2014 07:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je, Orhy! Wink
Potratne potice pa še nikoli nisem pekla. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2014 09:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plamenka je napisal/a:
Potratne potice pa še nikoli nisem pekla. Wink

Jaz je tudi pekla nisem, jedla pa že. Mmmmm...
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2014 09:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

orhy je napisal/a:
...pletilko, ki je obvezni sestavni del mojih pekovskih pripomočkov. ... Moja stara pletilka je zakon za te reči. pozdrav


Ja, pletilke so v gospodinjstvu uporaben pripomoček. Večnamenski. Moja je na enem koncu zlata - posprejana z zlato, ko sem barvala prazne orehe za na božični drevešček, z drugim pa preskušam (božično) potico. No, takorekoč božična pletilka.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2014 09:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lpmami je napisal/a:

Jaz je tudi pekla nisem, jedla pa že. Mmmmm...


Jaz je pa niti jedla mislim, da še nisem. Recept sem pa že nekajkrat gledala. No, enkrat se jo bom najbrž že poskusila narediti. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2014 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lpmami je napisal/a:
..... - posprejana z zlato, ko sem barvala prazne orehe za na božični drevešček, z drugim pa preskušam (božično) potico. No, takorekoč božična pletilka.
O lpmami, sem se tule nasmejala.
Tvoja pletilka je postala zlata, ker si orehe le barvala, jaz pa sem orehe pekla in rezultat se najbrž pozna na moji kilaži.
Da je to res, kar pravim, imam slučajno tule še "dokumentacijo" - na vago pa ne bi stopila. Embarassed Very Happy
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.