|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Marinka
Pridružen/-a: 04.06. 2013, 09:44 Prispevkov: 480 Kraj: Štajerska 254 m nv
|
Objavljeno: 06 Jan 2014 21:14 Naslov sporočila: Kokosova potica |
|
|
Kokosova potica
TESTO:
1 kg gladke moke
6 rumenjakov
7 dag sladkorja
3 žlice ruma
4 dag kvasa
7 dag masla
½ l. mleka
Sol
Vanilin
Pecilni prašek
NADEV:
¾ l. mleka
40 dag kokosove moke
25 dag sladkorja ali po okusu
3 beljaki
Kisla smetana
Iz sestavin zamesiš kvašeno testo.
Za nadev zavreš mleko z sladkorjem dodaš kokosovo moko ter ohladiš. Ko je hladno dodaš sneg iz treh beljakov.
Testo razvaljaš in namažeš z kislo smetano potem daš nadev. Ostalo delaš enako kot navadno potico.
Za barvno kombinacijo bi lahko dodali v testo kakao.
Sama je še nisem delala recept je mamin. Ob priliki bom jo tudi jaz naredila _________________ Začni dan z nasmehom in vse bo lažje! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
orlica
Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:08 Prispevkov: 330 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: 06 Jan 2014 21:42 Naslov sporočila: |
|
|
Meni je kokosova potica zelo dobra, še posebno tista varjanta s testom v katerega dodamo tudi čokolado. Je tudi zelo lepa za videti.
link fotografije z neta |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 06 Jan 2014 23:23 Naslov sporočila: |
|
|
Decembra sem kar nekajkrat naredila kokosovo potico s testo, v katerega je dodan kakav. Za razliko od pehtranove in orehove, ki je naslednji dan že bolj suha, je ta dolgo sveža. In res je lepa za pogledat, kot pravi Orlica.
Delam pa po tem receptu:
Testo:
500g mehke moke
50g kakava
100g masla
100g sladkorja
3 rumenjaki
3 dcl mleka
1 vrečka suhega kvasa
Nadev:
500 ml sladke smetane
200g sladkorja
500g kokosove moke
3 rumenjaki
1 vanilin sladkor
limonina lupinica
Testo pripravim kar v aparatu za peko kruha. Za nadev se zavre sladko smetano ter sladkor ter s tem popari kokosovo moko. Ohlajeni masi dodamo 3 rumenjake, vanilin sladkor in limonino lupinico. Vzhajano testo razvaljamo, namažemo z nadevom, položimo v namazan pekač ter pečemo 3/4 ure na 180 stopinj. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 06 Jan 2014 23:27 Naslov sporočila: |
|
|
A zavite potice pred peko nič več ne vzhajaš? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 06 Jan 2014 23:32 Naslov sporočila: |
|
|
Včasih sem jo, potem sem pa enkrat pozabila in je prav tako narasla med peko, zato dam zdaj direkt peč. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 00:19 Naslov sporočila: |
|
|
Plamenka je napisal/a: | Včasih sem jo, potem sem pa enkrat pozabila in je prav tako narasla med peko, zato dam zdaj direkt peč. |
In se čisto dobro obnese? To je pa dobra krajšnica! _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 00:26 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, pri meni naraste enako, kot prej, ko sem pustila zavito vzhajati. Pečice pred peko ne segrevam. Mogoče vzhaja zato, ker se postopoma segreva. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 00:44 Naslov sporočila: |
|
|
Plamenka je napisal/a: | . Pečice pred peko ne segrevam. Mogoče vzhaja zato, ker se postopoma segreva. |
Ja, to bo.
Samo, kako pa veš potem, koliko časa peči. Jaz sem navajena, da svojo iz 60 dag moke pečem eno uro, vendar v že segreti pečici. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 00:51 Naslov sporočila: |
|
|
Gledam, koliko je že zapečena. Pečem pa manj kot eno uro. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
orhy
Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09 Prispevkov: 2523 Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 01:47 Naslov sporočila: |
|
|
Ja Plamenka - res je najbolj varno, če med pečenjem tudi previdno opazuješ.
Zaradi sigurnosti, da je dovolj pečena, jo jaz vedno preden jo vzamem iz pečice, obvezno preizkusim tako, da jo na nekaj mestih prebodem s pletilko, ki je obvezni sestavni del mojih
pekovskih pripomočkov.
Letos sem bila, kar malo v skrbeh, ko sem za praznike pekla Potratno potico, ker je noter tudi skuta in sploh je ta "potica" bolj sočna, kot ostale vrste potic pa se je vse krasno izteklo.
Moja stara pletilka je zakon za te reči. _________________
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 07:54 Naslov sporočila: |
|
|
Res je, Orhy!
Potratne potice pa še nikoli nisem pekla. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 09:02 Naslov sporočila: |
|
|
Plamenka je napisal/a: | Potratne potice pa še nikoli nisem pekla. |
Jaz je tudi pekla nisem, jedla pa že. Mmmmm... _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 09:06 Naslov sporočila: |
|
|
orhy je napisal/a: | ...pletilko, ki je obvezni sestavni del mojih pekovskih pripomočkov. ... Moja stara pletilka je zakon za te reči. |
Ja, pletilke so v gospodinjstvu uporaben pripomoček. Večnamenski. Moja je na enem koncu zlata - posprejana z zlato, ko sem barvala prazne orehe za na božični drevešček, z drugim pa preskušam (božično) potico. No, takorekoč božična pletilka. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 09:39 Naslov sporočila: |
|
|
lpmami je napisal/a: |
Jaz je tudi pekla nisem, jedla pa že. Mmmmm... |
Jaz je pa niti jedla mislim, da še nisem. Recept sem pa že nekajkrat gledala. No, enkrat se jo bom najbrž že poskusila narediti. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
orhy
Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09 Prispevkov: 2523 Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 10:37 Naslov sporočila: |
|
|
lpmami je napisal/a: | ..... - posprejana z zlato, ko sem barvala prazne orehe za na božični drevešček, z drugim pa preskušam (božično) potico. No, takorekoč božična pletilka. | O lpmami, sem se tule nasmejala.
Tvoja pletilka je postala zlata, ker si orehe le barvala, jaz pa sem orehe pekla in rezultat se najbrž pozna na moji kilaži.
Da je to res, kar pravim, imam slučajno tule še "dokumentacijo" - na vago pa ne bi stopila. _________________
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|