Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Recepti likerjev
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
orlica



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:08
Prispevkov: 330
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: 08 Jun 2014 21:03    Naslov sporočila: Recepti likerjev Odgovori s citatom

Recepti likerjev iz emaila

"Podrobni recepti likerjev in njihova priprava" klik


"Seznam likerjev:

Absint
Alchermes
Amaretto
Ananasov liker
Anti živček
Artičokina grenčica
Avokado liker
Baily's po domače
Bananin liker
Bazilikin liker
Bezgov liker
Bezgovo vino
Borovi storžki z vodko
Borovničev liker
Borovničevec
Božični liker
Božični liker
Breskov liker
Brinovo vino
Bukov liker
Cassis
Cimetov liker
Citron-melisin liker
Citrus liker
Curacao
Damski liker
Dober zeliščni liker
Domač vanilin liker
Domača medica
Domači whisky
Evkaliptusovo žganje
Figov liker
Glogov liker
Grenivkin liker
Grozdje v žganju
Guiness liker
Hmeljev liker
Hruške v rumu
Hruškov liker
Hruškov liker II.
Huda Mravljica
Ingverjev liker
Ingverjev-medeni liker
Irish krem liker
Jabolčni liker
Jagermaister tete Pehte
Jagodni liker
Jagodni liker
Jajčni liker
Janežev liker
Jelkovi vršički v ginu
Kahlua
Kakavov liker
Kavni liker
Kavno-pomarančni liker
Kivi Liker
Kokosov liker - Batida de coco
Kostanjev liker
Krem limoncello
Kumkvat liker
Kutin liker
Lahko noč
Lešnikov liker
Liker iz bezgovih jagod
Liker iz granatnih jabolk
Liker iz korenine sladkega korena
Liker iz kosmulj
Liker iz kumkvata
Liker iz listov črnega čaja
Liker iz malin
Liker iz mareličnih koščic (amaretto)
Liker iz rdečega vina
Liker iz smrekovih vršičkov
Liker iz suhih marelic
Liker iz vijolic
Liker iz zelenega čaja
Liker po ameriško
Liker s pivom
Liker s pudingom
Liker z robidnicami
Limetin liker
Limetino-ingverjev liker
Limoncello
Limonin liker
Limonino-bananin liker
Limonovec
Lipin liker
Lovorjev liker
Marakuja liker
Medeni liker
Medeno vino
Medica
Mentolov liker
Metin (ali melisin liker)
Metin liker
Mlečni liker
Mozart liker
Nougat liker
Nougatov liker alla Blanka
Orehov liker
Orehov liker II.
Pehtranov liker
Pelinkovec
Pina Colada
Pomarančni liker
Pomarančni liker II.
Pomarančni liker z muškatnim oreškom
Ponarejeno slivovo vino
Portugalsko vabilo
Rabarbarin liker
Refoškov liker
Regratov liker
Rosolio
Rožičev liker
Rožmarinov liker
Rožno žganje
Rumov krem liker
Sivkin liker
Sladke sanje
Slivov liker
Smetanov liker
Special žajbljev liker
Teranov liker
Vanilin krem liker
Vaniljev liker
Vaniljevo-smetanov liker
Vermouth
Višnjev liker
Višnjev liker malo drugače
Začinjen rum
Zdravilni liker za slabokrvne
Zeliščni liker
Zeliščni liker II.
Zeliščno žganje za prebavo
Zimska pravljica
Šipkov liker
Žajbljev liker
Žajbljev liker II.
Želodčno žganje
Česnov liker
Čokoladni liker
Čokoladni liker alla puding
Čokoladni liker z žganjem"
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 10 Jun 2014 08:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tale povezava je zelo praktična: pregledno, enostavni recepti - res uporabno, vse na enem mestu. Hvala, Orlica!
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
anci1211



Pridružen/-a: 29.11. 2014, 00:01
Prispevkov: 46

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2014 16:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imem težave s tem, da mi pogosto liker greni. Opazil pa sem tudi da se to dogaja samo pri pripravi sadnih likerjev. Mogoče kdo ve v vem je težava?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5502
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 13 Sep 2015 19:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Letos še v načrtu:

- črni trn (letos ga je ogromno)
- hmelj, vendar vprašljivo (pravkar nabrani daje zelo medel vtis, tako da najbrž ne bom riskiral dobrega šnopsa zanj)

Letos v izdelavi:

- ohrehovec (zeleni orehi) + klinčki + cimet + limonina skorjica + vanilija
- kosmulje (fina sladko-kisla zadeva, pride zelo podobno kot kitajsko slivovo vino)
- cvet konoplje (industrijska Smile ... praktično takoj obarva)
- bezgovo cvetje + limonina skorjica (pri obiskovalcih najbolj priljubljena kombinacija)
- cvetje akacije (ni bilo pravega učinka - barva je, okusa ni, čisto drugače kot bezeg; nima pravega smisla, primerno kvečjemu za tiste, ki jim je glavno, da je alko)
- tropine kombinacije grozdje regent + bezgove jagode, ki so prišle iz parnega sokovnika + vanilija
- ostanki od miksanja rakitovca, ki je bil precejen v sok, masa pa vržena v šnops

Lanska zaloga:

- kosmulje
- aronija + klinčki + vanilija
- bezgovo cvetje
- sivka in limona
- maline, rdeči ribez in murva
- murva
- meta (suaveolens, po moje; ta zadeva bi po moči lahko bila primerna za zobozdravniške posege)

V lanski murvi se je po nesreči namakal tudi polž, tako da bi temu lahko rekli polževec. Vendar je žena letos na nekem modelarskem dogodku plasirala to murvo in bila je zelo zelo dobro sprejeta. Sklepam, da se je skozi čas vse skupaj ravno prav sestavilo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5502
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 10 Okt 2015 16:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dexter's laboratory - surovine za likerje 2015

2 x bezeg cvet

trnulje (črni trn) .... letos prvič, tole je čista zmaga - vendar limited edition, ptice so po prvem pobiranju pojedle vse ostalo

konoplja (industrijska

kosmulje

bezeg jagode + grozdje regent

ostanek od kosmulj (kosmulje, prepojene s šnopsom - če bi kdo pecivo delal)

hrušica (amelanchier, za ljubitelje okusa marcipana)

nekje zadaj se sveti še par flaš medenega šnopsa

zdaj pride dodajanje sladkorne raztopine, kjer je to potrebno, in odležanje.

orehovec in rakitovec se še namakata, oljčice so se danes začele. limoncello sem nekje pozabil Smile

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 10 Okt 2015 16:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

crtj, kako si ti priden klanjam se klanjam se klanjam se
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Optimist



Pridružen/-a: 13.06. 2013, 08:51
Prispevkov: 1276
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: 10 Okt 2015 19:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Crti, tole me zanima kak si prenal?
- aronija + klinčki + vanilija...
Cukr?
_________________
Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5502
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 10 Okt 2015 21:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aronija je bila namočena lani v sadjevec (hruška-sliva). Tako odležana je bila letos dopolnjena s klinčki, vanilijo in limonino skojico ter nekaj malega cukra (glede njega se držim tega, da je lažje po potrebi dodati kot odvzeti).

Ni resnega razloga, zakaj tako po etapah - razen tega, da sem lani pač imel ravno toliko, da je bilo za namočit, potem pa mi je zmanjkalo idej za finalizacijo in sem nadaljeval šele letos.

Za moje pojme je izpadlo zelo dobro, čeprav ne tako brutalno dobro kot trnulje - sloe gin oziroma v mojem primeru sloe sliwowitz Smile - ki je pa res grozljivo dobra stvar.

Če se ti ne da vsakič znova ukvarjati z limonami, lahko narediš polizdelek za limoncello - samo namočena skojica, in potem tisto dodajaš, kjer rabiš.

Eni celo skorje ne namakajo direktno, temveč limone dajo viset v flašo nad gladino alkohola, katerega hlapi potem sčasoma izlužijo aromate... True story menda...

Zdajle sem ravno namešal bezgov cvet + nekaj že namočene skorjice + nekaj mete od lani + sladkorna raztopina 1 sladkor : 2 voda. Namesto mete bi lahko dal janež, cimet ali ingver je pa po moje že vprašljiv, ker bi povozil bezeg.

Pazi kaj sem danes našel: http://lifehacker.com/5966410/make-infused-liquors-oils-and-syrups-in-seconds-instead-of-days-or-weeks

Kakor sem se kasneje razgledal, ljudje pravijo, da (vsaj za sloe gin) praktično ni razlike v okusu med klasično in ultra forsirano metodo: http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/seasonal-food-and-drink/11303619/How-to-make-sloe-gin-in-under-300-seconds.html
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Optimist



Pridružen/-a: 13.06. 2013, 08:51
Prispevkov: 1276
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: 10 Okt 2015 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Em, namočena skorjica v?
_________________
Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5502
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 10 Okt 2015 22:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Skorjica v čemerkoli alkoholnem.

Limoncello = namočena skorjica v (sadjevcu, slivovki, hruškovcu, tropinovcu... nekje 5-7 lupin limon v 1 l šnopsa, lupiš lahko z nožem za krompir, NE BELEGA!) + enaka količina mešanice 2 voda : 1 sladkor

Namesto izdelave do konca si shraniš polizdelek: samo alko od namakanja skorjice - in potem to dodajaš povsod, kamor bi sicer moral zraven dati namakat tudi kaj skorjice, pa takrat -- nisi imel nešpricanih limon, se ti ni dalo, si moral peljat psa na aerobiko... Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Optimist



Pridružen/-a: 13.06. 2013, 08:51
Prispevkov: 1276
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: 10 Okt 2015 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha, ok hvala!
No, ne vzemi kot kritiko, ma smo eni ko rabmo mal bolj podrobno... Wink
_________________
Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5502
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 10 Okt 2015 23:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NP, jaz se tudi učim... Mogoče ti vse narobe razlagam in se da vse dosti boljše napravit Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
rosca



Pridružen/-a: 08.10. 2015, 17:57
Prispevkov: 22
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: 11 Okt 2015 11:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zdravo, ali je kdo od vas ze kdaj naredil liker iz lavande ter ce kako bi se ga naredilo? sem ga letos poleti na morju poskusila in je bil nepozabno dober in bi ga drugo leto ce mi bo lavanda obrodila vec cvetov tudi sama naredila? Laughing

lp rosca
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 11 Okt 2015 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rosca, kaj, če bi najprej prebrala prvi zapis v tej temi. Tam najdeš recept.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5502
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 11 Okt 2015 12:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lavanda je *zelo* močna aroma, zelo hitro se sprosti v alkohol, tako da pogosto testiraj, kako daleč je. Lahko si tudi že v enem dnevu pri koncu, odvisno, kaj želiš doseči.

Pa na splošno (torej ne le za sivko) je tako, da četudi večina receptov pravi, naj se sladkor ali sladkorna raztopina dodaja po namakanju - je vsaj po mojem vtisu pogosto fajn, da je že od začetka zraven nekaj malega sladorja, ker lepše poteka aromatizacija. Ne znam razložiti številčno in kemično, samo povem, kakšen vtis sem dobil doslej.

(Kaj je to nekaj malega - žlica ali dve v liter.)


Nazadnje urejal/a crtj 11 Okt 2015 12:50; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.